• umudumu çoğaltıyor kendisi şu sıra. güzel analiz, iyi bakış açısı...
    http://www.gazeteduvar.com.tr/…r-ve-kaybedilmistir/
  • itu metalurji mühendisliği mezunu olup gazeteci olmuştur.
  • "bir kuru dal ağaçtan kopar gibi" başlıklı şu yazısı içerik itibariyle muhteşem.
    tüsiad'ın dünden bugüne hükümetler ve siyasal islamcılarla ilişkisini, sermayenin türkiye'de değişim süreçlerindeki rolünü güzel özetlemiş.
    hem geçmişe hem geleceğe ışık tutan ufuk açıcı bir yazı olmuş.
    yalnız tüsiad'ın ve genel olarak sermayenin etkinliğinden bahsederken aynı zamanda bunları "ağaçtaki kuru dal"a benzetmesini anlamladıramadım.
    manâ verebilen varsa beri gelsin.
  • o kadar güzel yazıyor ki. kelimelerin ,cümlelerin varlığına şükrediyor insan. zira bazı şeyler var, içeride birikiyor, çıkmak istiyor. çıkamıyorsa da bir başkasının cümlesinde kendini bularak özgürleşmek istiyor. iyi yazılmış bi yazı, kendini iyi ifade etmiş bi metin kadar insanı özgürleştiren bir şey yok nazarımda. bu yüzden söylemek istediklerini yalın ve çarpıcı şekilde ortaya koyanlara hayranlık duyuyorum.

    yaşadığımız yerde o kadar çok susuyoruz ki. her şey bu amaçla dizayn edildi. konuştuğumuzu sandığımız anlarda bile susmalarımız var. bu içe doğruluk, bu birikinti hasta ediyor hepimizi. belki de ifade edilmeye, tanımlanmaya, ortaya koyulmaya en çok ihtiyacımız olduğu dönem. birilerinin hala ses vermesi çok kıymetli. hakkı özdal da onlardan biri.

    hem anlaşılır, hem bilgilendirici, hem öğretici. yani alıyor seni, anlıyor, sese diziyor, ses katıyor. muazzam.
  • çok güzel bir yazısını da ben buraya paylaşayım. kalemine sağlık:

    15 temmuz’dan ayasofya’ya: türkiye kapitalizminin yolu

    https://www.gazeteduvar.com.tr/…apitalizminin-yolu/
  • yandaş ve vasıfsız muhalif gazetecilerin ortaklaşa katkısıyla tam bir çöplüğe dönen türkiye medyasında takip edilmeye değer bulduğum birkaç değerli gazeteciden biridir kendisi. sadece gazete duvar'da yazdığı yazıları değil, medyascope'ta bahadır özgür'le yaptıkları programı takip etmenizi tavsiye ederim. mersin'de askerleri taşıyan askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi ve 5 askerin hayatını kaybetmesi üzerine şöyle yazmış:

    "askeri sanayi, rejimin açık desteğiyle büyüyüp, 'ahbapları' ihya ederken; rütbesiz erleri manisa'dan kıbrıs'a freni patlak, külüstür otobüslerle taşıyorlar. o patlak frenlerin amortismanı ballı iha-siha karlarında gömülü.. sizi gidi vatanseverler sizi."

    vatanseverlik bu ülkenin en büyük çarşafı. o çarşafı kaldırdığınızda altından sonu gelmek bilmeyen bir pislik çıkıyor. bu 5 asker bir terör saldırısı sonucu hayatını kaybetseydi askerlerin ölüm haberleri çarşaf çarşaf gazeteleri süslerdi. freni patlak bir otobüse bindirildiği için hayatını kaybeden insanların nasıl bir değeri olabilir ki? onlar daha az asker, onlar daha az şehit, onlar daha az değerli hayatlardır. çünkü bu askerlerin ölümü türkiye siyasetine hakim olan o alçak, nefret saçan milliyetçiliğe hizmet etmemektedir. hakkı özdal durumu gayet yalın bir biçimde özetlemiş zaten...
  • tr'de takip edilesi nadir gazetecilerdendir. son yazısı çok çok iyidir.
  • (bkz: #140772458)
hesabın var mı? giriş yap