• kuran, cin ve internet etrafında korku filmi çeken, bu üçlü olmasa film çekemeyecek, sözde korku filmi yönetmeni. yıllardır gösterime sokamadığı dabbe 7 için öyle bir film oldu ki kimse sinemada bile izlemeyecek diyordu. büyük sürpriz neydi acaba 4.5g’ye mi geçmişti :)))
  • cin çarpması, cin vakası derken kendisini de sonunda cinler çarptı galiba. yok oldu gitti herif.

    şaka bir yana fetocu olduğu ortaya çıkınca tabanları yağlayıp hızla kaçtı ülkeden. muhtemelen sinema eğitimi aldığı japonyadadır. orada gir sinema işine hacım.
  • gülse birsel'e "videoları gösterirsem altına kaçırırsın" demişti.
    kendisi direkt kaçtı.

    bir toplumu dini değerleri kullanarak zehirlemeye çalıştığını asla unutmayacağım, unutturmayacağım.

    edit: aşağıda adamı öven biri var. böyleleri oldukça milleti daha çook zehirlerler. din ile sömürülmüş, korkan bir millet yaratırlar.
    psikolojisi bozuk bu kadar insan hastaneye değil de cinci hoca denilen insan bozmalarına gidiyorsa bunun bir sorumlusu da sizsiniz!
  • dabbe serisinin yönetmeni ve benim için en iyi korku filmlerinin sahibi. keşke geri gelse de yeni filmler çekse. yıllardır aynı filmleri dönüp duruyoruz.
  • yerli korku filmlerinin hatırı sayılır bir kısmının yönetmenidir kendisi.

    dabbe filmlerini netflix'te bulmuşken tekrar hepsini izledim. hasan bey öncelikle size teşekkürlerimi iletmek isterim;

    öncelikle sinema dünyasında bir niş sayılacabilecek ve başarılı olmanın zor olduğu "korku" türünde üretim yapmayı denediğiniz için,

    bu toprakların halk hikayelerinden esinlenerek otantik işler yapmayı denediğiniz için,

    filmlerinizde prostetik makyaj teknikleri ve maketler kullanarak ürpetrici ve akılda kalıcı imgeler yarattığınız için (özellikle oyuncak bebekler ve büyü malzemeleri),

    kendi adıma bir anlam ifade etmese de, belirli bir mesaj verme kaygısı güttüğünüz için.

    fakat filmlerinizin bazı kusurları var;

    senaryoları bulmaca gibi yaparak kompleksleştirmek istediniz ama bir yerden sonra doz aşımı oldu. işin garip yanı bu durum ters etki yarattı ve filmleriniz oldukça basitleşti, hatta tekrara düştü. 7715, 7530, sağa düşen n gibi şifreleri çözmek, bir cinci hoca ve hocaya tezat bilimi temsil eden bir karakterin varlığı, her filmde büyü ve büyünün çözülmesi için köye gidilmesi, büyüyü yaptıranın her zaman "beklenmedik" ve aileye yakın biri çıkması, filmin sonunda herkesin ölmesi vs... bakın zor değil, bu kadar karışık senaryoya rağmen filmin sonunu başından tahmin edebiliyor insanlar.

    yüksek temponun sürekliliği. insanlara sakinleşecek zaman tanımadan, filmin ilk dakikasından son dakikasına kadar devam eden gerilim, filmi monoton kılar. gerilim bazen düşmeli ve seyirciye "relief" imkanı verilmeli.

    gereksiz cgi kullanımı, hem amatörce duruyor hem de filmdeki gizemi ortadan kaldırıyor. bence cinleri görmesek de olur.

    gereksiz çığlıklar, sesler ve kamera sarsıntıları.

    özellikle son filmlerde farkettiğim focus hataları, filmin yarısını bulanık izliyoruz.

    tüm bunlar filmleri "izlenemez" hale getiriyor, bu filmler migren yapıyor... umarım yeni bir dabbe filmi çekmezsin.
  • dabbe cin çarpması filmi ciddi ciddi baya kaliteli bir iş olmuş. netflix'de görmemle bir haftasonu maratonu yaptım, sardıra sardıra izledim seriyi.
    daha doğrusu bu filmin öncesinde ve sonrasında sardırdım.
    2:30 saatlik found footage bir yapım için uzuuun süresine rağmen insanı sıkmamayı başarması inanılmaz.
    oyunculuğu, işlenişi ve özellikle senaryosu ile o hollywood'un yüksek bütçeli yapımları ayarında olduğu yadsınamaz.
    karacadağ nedense sonraki filmlerinde* bu seviyeye yaklaşamamış.
    bu yapımın başarısını redditte ve de youtube fragmanı altındaki yabancı yorumlara bakarak da görebilirsiniz.
    karacadağ'ın yerinde olsam 3 başrolü de toplayıp, düzgün bir senaryo ile devam filmini çekerdim.
  • sadece dabbe 3: bir cin vakasi ve dabbe 4: cin carpmasi filmleri ile bile bir daha turkiye’de korku filmi cekmeye gerek birakmayan adam.

    ozellikle dabbe 4, hani su youtube’da twitch’de yabancilarin izleyemedik korkmaktan dedikleri, ikibucuk saatlik uzun suresiyle found footage turunun turkiye’de en iyi temsilcisi olan filmi youtube’da netflix forumlarinda konusan meksikali manyaklari gordukten sonra bu ne ya demistim.

    dabbe 3 ve 4 turk korku sinemasinin zirvedindedir sanirim. daha iyisini de ikibucuk saat uzunlukta cekmek zor diye dusunuyorum.
  • cin filmi deyince ülkemizde akla gelen tek isimdir. kendisi yıllardır ortada yoktur. hakkında çeşitli rivayetler var olan yönetmen.
  • ortalıktan yok olmuş olan mediocre türk korku filmi yönetmeni.
  • gelmiş geçmiş en iyi türk korku filmi olan dabbe cin çarpması'nın yönetmeni. yıllardır film yapmıyor, kendisinden çok kaliteli bir film bekliyoruz artık, beklenti büyük.
hesabın var mı? giriş yap