*

  • o an resmen aydınlanmıştım, ampulüm yanmıştı. aslında ufku iki katına çıkaran olaylardan...

    bazı belediyelerde otobüs gibi toplu ulaşımlarda belli bir süre içinde ikinci kez kart okutmak ücretsizmiş. ama ben bunun kartı tutuşumla-okutuşumla alakalı olduğunu sandım epey bi süre. yani bir ucu hafif kalkık olursa sanki ücret düşmüyormuş gibi sanıp böyle denemelerde bulunurdum. öğrendiğimde o işe türkcell bakıyor temalı reklam gibi olmuştum resmen. bu da böyle bir hatırlayınca iç burkan gerizekalılık hatıramdır.
  • halk otobüsüne binip bi çapa diye para uzatmak!
  • bir arkadaştan bir şey isteyecek olmak. *
    selamsız dan dun istemek.
    lan bu çok odunca oldu, araya bir merhaba ekleyeyim demek.
    ardından ortaya çıkan ve malesef gönderilen mesaj:
    kardeş uymerhaba, gun bir zamanda calculus notlarını verir misin?
  • sabahın 4'ünde kafa güzelken anahtarımı bulamayıp çilingir çağırmak, sonra ben bu adamcağızı bu saatte yatağından kaldırdım getirdim diye suçluluk duymak, adama çok üzgünüm kusura bakmayın siz de buraya kadar geldiniz uğraştınız manasında birşey söylemek isterken ağzımdan şu kelimeleri çıkarken duymak:

    "keşke başka şartlarda karşılaşmış olsaydık".

    ve çilingirin yüzüme mal mal bakması.
  • ama nasıl bir gerzeklik (bkz: #53853024)
  • yüzme öğrenme aşamasında kolluklardan sıkılıp tek problem ayaklarım onlar su üstünde kalmıyor yoksa yüzerim ben denilerek kollukları ayak bileğine geçirmek.
  • bu tur ozellikle gece uykuya dalmadan once akla gelir ve genel keske soyle deseydim lan nidalariyla biter
  • bundan 3 yıl önce ilk defa diş çektirmek için bayan dişçiye gittim.dişçi hanım abla artık beceriksizlik mi desem bilemedim dişimi değil de çenemi çıkarmaya yeltendi.dişi çektirdim fakat o anki acıyla oradan çıkıp yaklaşık 10 dakika çarşıya kadar yürüdüğümde 2 tane liseli kızın bana bakarak güldüklerini farkettim.başta ne olduğunu anlamasam da kafamı hafifçe aşağıya doğru eğdiğimde nedenini anladım.evet galoşlarla tam 10 dakika boyunca yürümüştüm.çaktırmadan galoşları botlardan çıkarıp cebime koydum ve yola devam ettim.
    buna dalgınlık mı dersiniz gerizekalılık mı bilmem ama ben kısaca mallık diyorum.
  • cincik boncuk satan dükkanda çalışan bi kız vardı, bi gün gittim yan tarafındaki kafeye oturdum bi çay söyledim kızı kesiyorum. kapının önüne çıktı bacak bacak üstüne attı, saçlarını sol omuzunun üstünden arkaya doğru savurdu, sigarayı dudaklarının arasına sıkıştırdı, kendi çalıştığı dükkanda on liraya sattığı parlak renkli çakma zipposunun cansız aleviyle sigarayı tutuşturdu. filmlerde yakın planda çekilen sigaranın uç kısmında yanan tütünün çıkardığı çıtırtı geldi gözümün önüne, ben de çaydan bi yudum aldım. otuz yaşına kadar dağda davar gütmüş çobanın istanbul'a gelip ilk kız gördüğü anda yüzünde oluşan ifade şu an benim yüzümü süslüyordu. bi ara bana baktı, ya da bakar gibi oldu. -daha sonra gidip konuştuğumda bakmadığını anlayacaktım- kırkbeş dakika boyunca sokakta yukarı aşağı gittim geldim, ne desem de konuya girsem diye düşünüyodum. sonunda saat falan bakarım bişeyler saçmalarım deyip girdim içeri. bunlar ne kadar şunun mavisi var mı derken adınız ne dedim, özlem dedi, anne adı dedim, cevap yok, baba adı dedim, ı-ıh, doğum tarihi? -...pardon?? ben stajer nüfus memuruyum da, tanımadığım insanlara soru sorup doğru cevap alabilme olasılığımın katsayısını hesaplıyorum dedim, nasıl bir götünden uydurmaysa ben de anlamadım kız bi kahkaha patlattı. sonra başka bi müşteri içerden seslendi kız içeri gitti ben adımı söylemeyi unuttum o kadar heyecan stres göt terlemesi boşa gitti. daha sonra bi kaç kez daha kızla konuşmaya çalıştım, medeni cesaretimi toplayamadım iki hafta sonra da kız işten çıktı bi daha da görmedim zaten buraya kadar okuyan arkadaş olursa büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilir bu hikayede öyle ipe sapa gelir bişey olmuyor sadece benim gerizekalılıklarımdan bir tanesi işte..
  • hoşlandığım bir bayanın adını soyadını öğrendikten sonra soyadı üzerinden espri yapar olaya girerim diye düşünüp, kızı kampüsün içinde yürürken durdurdum ve pardon dedeniz zengin miydi acaba? diye sordum kız hayır dedi ve sonra devam etti gitti şimdi gerizekalılık bunun neresinde diyeceksiniz; kızın soyadı malçok idi.
hesabın var mı? giriş yap