• simdiye kadar gordugum en sacma anket sonucu
  • şimdiye kadar gördüğünüz en saçma anket olabilir ama referandumu neredeyse nokta atışı yapan tek anket şirketi gezici şirketiydi.
  • akşener 4. milyon vatandaşın toplam 8 milyar tl borcunu satın alacakları türkiye fonunu tanıtırken en çok borcu olan vatandaşların şehirlere dağılımını harita üzerinde göstermiş, bu durumdaki vatandaşın en çok güneydoğu anadolu bölgesinde toplandığını şöyle bir söyleyiverip geçmişti; o an bende içimden işte dokunamadığı oylara böyle göz kırptı diye düşünmüştüm. malum medyada ne kadar duyuldu bu ekonomik bildiri, sosyal medya ve alternatif medya organlarından uzak olan seçmenler nasıl duyar bilmiyorum ama eğer bu vaat yeterince yankı uyandırırsa, güneydoğuda oy çekme kapasitesinin yüksek olduğunu düşünüyorum.

    not: yine de hala incenin daha fazla oy alabileceği düşüncesindeyim.
  • yok öyle bir şey. hdp'li seçmen (ben dahil) akşener yerine ince'yi tercih eder.
  • bir yerinizden anket uydurmayın ben dahil hiçbir hdp seçmeni akşener'e oy vermez, ince'ye veririm.
  • bu akşener gazı orta anadolu’da, marmara’da, ege’de, akdeniz’de iş görür ama doğu, güneydoğu’da görmez. boşu boşuna hayal görüpte yanlış ata oynamayın, akşenerin kadrolarının tamamı eski mhpli ve halen kendini ülkücü olarak tanımlayan kitle, kürtler muharrem ince gibi sosyal demokrat biri varken neden böyle bir kitlenin liderine oy versin? şu an muhalefet için en mantıklı strateji ilk turda herkes kendi adayına ki ince’nin önde gitmesini sağlayarak, ikinci turda da ince etrafında birleşmek.
  • kürtler/hdplı kürtler celladına aşık değillerdir..
  • keşke gerçek olsa, keşke oy verseler ama araştırma biraz algı kokuyor.
  • realite ile alakasi yoktur.

    “doguda dyp anap hep yuksek alirdi”

    ~doguda zamaninda dyp anap’a oy verenlerin su an %95’i zaten akp catisi altinda hatta vekilleri dahi. o sag taban zaten hic hdp’li olmadi.

    “doguda sag oylari da var olabilir”

    ~doguda olan sag taban akp’dedir referandumda evet diyen de bu tabandir, bunlarin hdp ile bir alis verisi pek yoktur, 7 haziran haricinde.

    sonuc olarak, dogu’da meral aksener’in muharrem ince’yi gecebilecegi tek ihtimal rte’nin yerin meral ile muharrem incenin ikici tura kaldigi utopik bir ihtimaldir.

    kaldi ki hdp kitlesinin %65’inin merak aksener’e oy verme ihtimali dha da dusuk bir ihtimaldir.
  • bu anketi bilmem ama bildiğim tek gerçek sağ ve sol adayların olduğu bir seçimin en iyi sonucu 65-35'tir. 70 yıllık demokrasi tarihimiz bunun kanıtıdır. bunun tek istisnası ecevit'tir. hala bazı arkadaşların farkedemediği nokta erdoğan'dan nefret etmeyen ama oy vermeyen sağ seçmeni ince'nin ikna edemeyeceğini anlamamış olmaları. ince ile 65-35 kaybedilecek bir seçimi akşener 51-49 kaybeder. bu 49'da türkiye'de laik üniter sistemin güvencesi olur. yoksa hala kazanacağını düşünen mi var?
hesabın var mı? giriş yap