• eminem ve royce da 5'9" 'un yeni ep'si. daha önce internete verilen fast lane parçası mükemmeldi. diğerleri de öyledir umarım. şu anda welcome 2 hell çalıyor. gayet tatmin edici.* büyük umutlarla dinliyorum.

    edit: evet epnin neredeyse tum sarkilari super. fakat son bir iki sarkida ayni tadi alamadim.
    tracklist:

    1. welcome 2 hell
    produced by havoc

    2. fastlane
    produced by supa dups

    3. the reunion
    produced by sid roams

    4. above the law
    produced by mr. porter

    5. i’m on everything feat. mike epps
    produced by mr. porter

    6. a kiss
    produced by bangladesh

    7. lighters feat. bruno mars
    produced by eminem, the smeezingtons & battle roy

    8. take from me
    produced by mr. porter

    9. loud noises feat. slaughterhouse
    produced by mr. porter
  • royce ile eminem'in coştuğu ve bir nevi underground kalitesini taşıyan albüm. underground kalitesi derken kötü manada değil, gerçekten hisli ve samimi. bu kadar az ilgi çekmesini de underground havasında olmasına bağlıyorum. karı yok, kız yok, geyik yok öyle aman aman, populerizm yok. dinlemeyin tabi...

    not: ve evet her cümlede underground kelimesini kullanmadan kendime gelemiyorum.
  • uzun zamandır genel olarak beğendiğim tek rap albümü.

    living proof ve echo adlı şarkılar albüm çıkmadan önce internete sızdığı için deluxe edition'da bonus track olarak albüme eklenmişler.
  • welcome 2 hell, above the law ve a kiss gibi saf ateşten oluşan şarkılar barındıran albüm. aynı zamanda above the law’u canlı dinlemiş biri olarak albümdeki en sevdiğim şarkının bu olduğunu da belirtmek isterim.
  • çıktığı hafta billboard 200 listesine tepeden giriş yapmış olan bad meets evil ep'si. bangladesh, mr. porter, havoc, dj khalil gibi isimlerden oluşan prodüktör listesine bakıldığında en başarılı altyapının supa dups'ın fast lane'ine ait olduğu göze çarpıyor.

    sly jordan'ın da vokallerinin bulunduğu şaheser fast lane dışında bruno mars nakaratlı lighters, bagpipes from baghdad sample'ı içeren the reunion, anchorman'den steve carrell'ın yüzleri güldürdüğü loud noises, liz rodrigues destekli echo ve mr. porter ile claret jai ikilisinin iyi iş çıkardığı above the law bu çalışmadan akılda kalan işler.

    yıllar sonra hala akılda kalan bilgi ise fast lane'in nakaratını söyleyen sly jordan'ın aynı zamanda dr. dre üstadın kush'unda da bridge kısmını söyleyen abimiz olması. ilk öğrendiğimde neden bilmiyorum aşırı hoşuma gitmişti, hala da unutmam bunu.
  • bana her dinlediğimde eminem'in tekrar underground takılması gerektiğini hatırlatan albüm. son 12 yılda yaptığı, recovery ve mmlp2 ile birlikte en iyi 3 eserinden biri. (benim sıralamam recovery>mmlp2>hts şeklinde)
    tabi royce da 5'9'ın da hakkı yenemez. 3. 4. dinlemeden sonra artık sadece eminem'in kısımlarını dinlemeye başlasam da birlikte ateş ve benzin gibiler. müthiş bir uyum var aralarında. birlikte yaptıkları her iş bende mutlaka ayrı bir etki bırakıyor. fena gazlıyor eminem'i.

    albümün bence en iyileri:
    fast lane: flow nedir nasıl yapılır 101.
    echo: liz rodriguez muhteşem bir ses. em'in çalıştığı kadınlar içindeki en favori ismim.
    lighters: eminem'in verse'ündeki flex kısmı sevmesem de bende çok nostaljik duygular uyandıran bir klibi var. bruno mars, eminem'in de deyişiyle "fuckin great".
    welcome 2 hell: bu şarkıyı her dinlediğimde yatak odamdan köprü altında bir çuval yatağına ışınlanmış hissediyorum kendimi. öyle bir atmosferi var klibi bile olmayan şarkının.
  • eminem'in 2. kariyeri ( encore ve sonrasında ) mmlp2 ve recovery sonrasında yaptığı en iyi proje bu albüm bence. music to be murdered by da iyi bir albüm olsa da bu albüm gerçekten muhteşem. beatler flowlar falan muhteşem.

    içinde take from me gibi çok iyi bir parça bulunan inanılmaz bir hip hop albümü.

    royce da 5'9 'ı da unutmamak lazım. eminem'e ayak uydurabilmek çok büyük iş.
hesabın var mı? giriş yap