• dünyada bir insanın kendine ve dünyaya yapabileceği en büyük iyilik. ama emek vermeden bir yerlere gelmeye çalışma furyası var son yıllarda. bunun siyasi sebepleri de fazlaca var. bitcoin, çiftlik mega falan kasan gençlerin kulağına küpe olması lazım.
  • bahsedilen furya kesinlikle doğru bir yol değildir. insanlar eskisi gibi işler istememekte, teknoloji çağının bir ucundan tutmak istemekte ve kısayola yönlenmekte. gayet haklı bir sebep. sanayide usta olacağıma bunlarla uğraşırım denilmesi yanlış. yazılım alanında bir şeylere katkı sağlayabilirsin. lise yıllarından itibaren süre gelen çalışmaya üniversite tecrübesini birleştirip yönlendiğin alanda çok rahat bir şekilde kendi şirketini kurabilir, verdiğin ürün- yazılım ile müşterilerine kusursuz hizmet sağlayabilirsin. üstelik bu ustalığı 30lu yaşlarınıza gelmeden de yapabilirsiniz. boş işlerle kaybedilen hiç bir zaman geri gelmeyecek maalesef.
  • çirakliktan sonraki evre.
  • dünyanın neresine gidersen git para kazanmana ve el üstünde tutulmana sebep olur.

    8 milyar insan var ama bunların çok çok azı herhangi bi alanda usta, uzman, bilgi sahibi.

    bilgi daima iş yapar. hangi sektörde ve konuda olursa olsun.
  • her şeyden biraz biraz yapmaktansa bana daha mantıklı gelen eylem.
    mesela ben sakarlıkta bir dünya markası olduğumu düşünüyorum. demin bir şey dikmem gerekiyordu. beş defa elime iğne batırdım.hakkını veriyorum kesinlikle.
hesabın var mı? giriş yap