• rezalet puanım 10/10. böyle saçmalık olamaz.

    kendi aracım mitsubishi asx ve cam tavan mevcut. iki sene önce istanbul'da yağan dolu yağışında sadece ön camım çatladı, ancak cam tavana bir şey olmamıştı. bunun dışında 40 derece sıcaklıkta yatan bu arabayı kaç kere yıkadım, yine bir sıkıntı yaşamadım.

    bu cam tavanların sağlam olması gerekiyor, ufacık bir yıkama sonucunda çatlıyorsa bu rezalet gibi rezalettir. allah korusun kaza yapıp takla atsan kim bilir neler olacak?
  • türkiye honda müşteri memnuniyeti konusunda sınıfta kalmış bir firmadır. böyle olacaklarsa hiç durmasınlar bu ülkede. millet yıllık %25 faizle, beş para etmez araçlarınıza 150 binden aşağıya para vermiyor. yazık günah!
  • rezalet gibi rezalettir. elinden geleni her şeyi yapıp hakkını savunmaya devam et ve hakkını söke söke al. sen, ben ve diğerleri bu durumu böyle kabullenirse senin de dediğin gibi türkiye'de tavırlarının bu denli cüretkar ve müşteriyi umursamaz olması durumu devam eder.
  • kardeş 55 derece sıcağın altında bırakıp buzlu su dökmediğine göre bu bir rezalettir.
  • yazar öz eleştiri yapmış öncelikle tebrikler geçmiş olsun.
    ülkede honda apaçisi diye bir gerçek var. tok kapı sesliler nasıl fanatikse bunlar daha beter.
    kağıttan arabalara bir çuval para verip üretenden daha çok sahipleniyorlar.
    aynı durum tok kapı sesinde olsa özür dileyerek yenisi takılır çünkü kullandıkları malzemeyi biliyorlar böyle bir şey olmayacağından eminler.
    göçük,ön camdan yıkamada içeri su alma ve şimdi de bu. dandik benzinlik tazyikli suyu cami çatlatıyorsa almayın aldırmayın şu markayı.

    fabrika çıkışlı lpg ile ülke insanını kandırmış bir markanın rezilliği.
  • cam tavan soğuk ülkelerdekilerin güneşten faydalanması için icat edilmiş, gösterişli bir aksesuardır. bu camların belli aralıklarla özel krem/sıvı ile yeniden kaplanması gerekmektedir. sıcak/ soğuk farkı marka dinlemez. biraz internet araştırması ile bu sorunun cam tavanlı, yaşını almış veya elementlere maruz kalmış diğer araçlarda da olduğunu okuyabilirsiniz. fakat illa şu markada daha çok oluyor densin isterseniz, ilk yapıldığı yıllarda citroen derim.
  • 1 ay önce ankara'da fiat punto aracın ön camına depodaki silecek suyunun fışkırtılmasıyla aynı çatlama olayını yaşadık. kaskodan değiştirdik.

    tanım: kesin bir açıklama yapmayıp olayı havada bıraktıkları için 10/10 rezalet.
  • arkadaşım da serviste yaşadığı bir problemde sonuç alamayınca, honda japonya ile iletişime geçti. aynı gün dönüş aldı. şu an iletişim halindeler sorunu çözebilmek adına. bence siz de o yolu deneyebilirsiniz.

    mail adresini arkadaştan alınca editleyeceğim.

    edit: hm4service@spirit.honda.co.jp
  • inanılması güç olay, öncelikle yazara çok geçmiş olsun. aynı markanın adana sıcağında yıllarca cam tavan aracını kullandım, hiç sorun yaşamadım. hali hazırda başka bir markanın cam tavan aracına adana kullanımım için sahibim onunla da en küçük problem yaşamadım. baştan sonra üretim hatası olduğu ve honda’nın düzeltmesi gereken bir durum.

    ne diye cam tavan alırsınız yazan düşük sıfat bulamadığım kişilere zaten diyecek bir şey yok.
  • geçmiş olsun.

    99-01 arasindan sonra hondalar çöp ne yazik ki...
hesabın var mı? giriş yap