215 entry daha
  • tek vasfı iyi el öpmek olan torpilci kimselerin kürsü işgal edememesi, talimatla hüküm verip hukuk cinayeti işleyememesi açısından sempatik yanları olan teklif.

    bununla birlikte ne toplumlar durağan ne de hukuk metinleri sabit ve değiştirilemez hükümlerdir. hakimler hüküm verirken kanun metnini yorumlayıp somut olaya uyarlarken kendi vicdanlarını kullanırlar. yapay zekada ise vicdan kavramı ne kadar mevcuttur tartışılır.

    ancak yapay zeka bütün devlet işlerini yönetebilir, bakan koltuğunu işgal edenler yerlerini yazılımlara terk edebilir seviyeyi gelindiğinde bu talep değerlendirilebilir.

    edit: anayasa m. 138 hükmünden bihaber kimseler
    hakim - vicdan ilişkisini saçma bulmuş.
  • -ben masumum robot bey!
    -bızzt...onu benim vidama anlat...bıztt
  • eczacılar ile ilgili başlığı görünce, bu başlığı hortlatmak isteyen bir eczacının son marifeti.
  • bugün talimat ile bağımsızlık ve tarafsızlık ihlal edilebiliyoesa yarın hack veya virüs ile hukuk cinayeti işlenir. bu yüzden pek de sempatik bulamadığım tavsiyedir.

    bizler gibi etten kemikten yapılmış, evladı benim anam atam hâkimdir diye övünen insanların bir kısmında bile bulamadığımız vicdani ve ahlaki kararları bir yazılımdan hiç alamayız. hele hele soyut ve genel geçer yazılmış objektif kuralların, karmaşık ve subjektif uyuşmazlıklarda olayın özünü kavrayarak adaleti tesis etmesi imkansızdır*

    yazdıktan sonra aklıma özlü söz geldi editi: "fare kimdeyse süleyman odur.
  • hukuk ceza vermekten ibaret bir şey değildir, kimin haklı kimin haksız olduğuna yorumla karar verilir çünkü hiçbir zaman vakalar birbirlerinin aynısı değildir bu yüzden şu durumda şu kişi haklıdırdan ziyade tarafların savunmalarına göre değişkenlik gösterir. örneğin bir kadın eve hırsız girmesinden korktuğu için kapısına kamera taktırabilir. fakat karşı komşu da kamera kendi kapısının da önünü gördüğü için evine giren çıkandan haberdar olunmasını istemediğini belirtebilir. bu durumda iki kişi de haklıdır ve kararı vermek, çözüm oluşturmak vs gibi şeyler davaya bakan kişilerin olayı türk ceza kanunu açısından değerlendirmelerinin ve yorumlamalarının ne kadar iyi olduğuna bağlıdır. yapay zekaya bunun uyarlanabilirliği olduğundan emin değilim. ikincisi biri yapay zekaların vicdanı olmadığı için olamayacağını söylemiş. (büyük harfle) saçmalık. vicdan işin içine girdiği an adalet kavramı hükmünü yitirir. bu yüzden adalet terazisini tutan kadının gözleri bağlıdır. vicdan adaletsizliktir. hukukta vicdan olmaz.

    tanım: gelecekte olabilirliği olan hede

    edit: yazım
  • hukuku yazmayı bilmeyen adam fikir belirtmiş aq.
  • akilli kontrat (blockchain / blok zincir) sistemiyle, hukuku birleştirirseniz gayet de olası bir durumdur.
  • fişini çekerler.
  • beynine herhangi bir "dokunulmazlık" "default" olarak yüklenmeyecekse, destek verdiğim talep.
  • o yapay zekayı da işletecek birileri var bu ülkede:(
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap