• 1982, 1983 ve 1984 yıllarında üç sefer arka arkaya kırkpınar'da şampiyon olan denizlili başpehlivan. altın kemer sahibi olup da halen yaşayan iki başpehlivandan biridir. diğeri ise malum.. (bkz: ahmet taşçı)
  • memleketi olan denizli'nin beyağaç ilçesinde namına her yıl yağlı güreş düzenlenen başpehlivan. otobüs yolculuğunda yan koltuğa denk geldi de dinledik hayat hikayesini. lakabı koca oğlan olmalı ki telefon eden herkes böyle hitap ediyordu kendisine. hakkaten de iri yarı heybetli bir dayıdır, saygılar.
  • 1950 doğumlu denizli beyağaç'lıdır.
    güreş sporuna önce minder de başlamış, uzun yıllar minder güreşin de milli formayı defalarca giymiş ve çeşitli başarılara imza atmıştır.
    minder güreşini bırakınca yağlı güreş yapmaya başlamış ve yağlı güreşte de daha büyük başarılara imza atarak kırkpınar'ı üç kez üst üste kazanmıştır. bunu başaran hayatta olan üç pehlivandan birisidir hüseyin çokal. diğerleri(bkz: ahmet taşçı) (bkz: aydın demir)
    aynı zamanda devlet sporcusu ünvanına da sahiptir.uzun boyu güçlü fiziği, onu yağlı güreşte yenilmez yapan unsurlar olmuştur. aktif güreş yaptığı dönemde 1.88 boyunda ve 110 kilo ya sahip olan bu pehlivan özellikle spor ahlakı ile herkesin örnek gösterdiği bir sporcu olmuş ve kendinden küçüklere bu konuda hep örnek olmuştur.

    1982-1983-1984 yıllarında üst üste kırkpınar yağlı güreşlerini kazandıktan sonra, favori olduğu halde 1985 yılında kolu kırık olduğu için kırkpınar'a çıkamamış. sonraki yıllarda da sağlık sorunları dolayısıyla aktif güreş hayatını bırakmak zorunda kalmıştır. günümüz de hala denizlide yaşamını devam ettirmektedir.
hesabın var mı? giriş yap