• öncelikle adı ross. üstelik baker & hostetler adlı bir avukatlık firması tarafından işe alınmış bile. dünyanın ilk yapay zekalı avukatı. soru sorulduğunda hipotezler üretiyor, araştırma yapıyor ve sonuca varıyor. bir insan avukatın aylarca sürecek okumalarını saniyeler içinde tamamlıyor ve kendi tezini söylüyor. üstelik bu arkadaş öğreniyor ve öğretiyor da.

    http://futurism.com/…hired-first-official-law-firm/
    https://www.youtube.com/watch?v=y_cqbp08yua
  • (bkz: skynet)
  • çalışma azmimi kaçıran avukat robot bey. 4 sene boşa okuduk işte adam geldi kaptı işi. robot hakları alanında çalışsın bu önce tekmelenen arkadaşlarının haklarını savunsun. zaten öyle bi şey yapmıyorsa robotum diye de gezmesin ortalıkta. işe girdiğin ofisin kıymetini biliyosundur umarım allahın yapay zekası. due diligence'lara maruz kalasıca.
  • arkadaşı icra dairesine de bekleriz.

    edit: espri amaçlı yazdım lan manyak mısınız bana robotu övüyorsunuz. elbette güzel bir şey yapılmış, takdire şayan.
  • yakın zamanda robotların aile ve iş hayatımıza gireceğini gösteren gelişmelerden bir tanesi.

    (bkz: robot sevgili)
    (bkz: robotlarla evlilik)

    belirli bir zaman sonra ise yavaş yavaş birey olma kavramı tartışılacak ve sosyal hakları gibi konuları tartışacağız. (bkz: robot hakları)
  • aslında fikir çok ilham verici.
    avukatların yerini almaktan çok, onları desteklemek ve işlerini kolaylaştırmak için geliştirilmiş bir robot.

    diğer taraftan asıl ihtiyaç konusu olan robot hakim'ler diye düşünüyorum. yapay zeka içeren bir karar motoruna hukuki kuralları vererek karar almasını sağlamak; hem suç ve yaptırımların dengeli ve adaletli olmasını garanti altına alır, hem de aynı olaylara aynı kararların verilmesini sağlar. yine emsal kararlar, benzer kararlara bakılarak göreceli ve dengeli oluşturulmuş olur.

    bu karar motoruna yüklenecek hukuki kurallar yalnız meclis tarafından belirlenebilir. yargıya yasa koyucu dışında kimsenin müdahale etmemesi sağlanmış olur.

    sonuçlarda bir yanlışlık olursa müdahale edilmesi gereken yer kanunlar ve hukuki düzenlemeler olur, yani sorun temelinden çözülür.

    dünya üzerinde adalet olması gereken her yerde bilgisayarlar ve yapay zeka kullanılmalıdır, ancak bu şekilde en adaletlisi bile adaletsiz olabilen dünya düzeni düzelebilir.

    zöge: (bkz: robojudges)
  • tüp su dağıtımından önce avukat robot üretmeleri ilginç geldi bana. robot dediğin mekanik kollar bacaklarla deyim yerindeyse kaba kuvvet gerektiren ve tekrarlanan, yaratıcılığı düşük işler için vardır. avukatlığı otomatize edeceksek iphone üzerinden konuşan bir bilgisayar programı * kime yetmiyor anlamadım.
  • türkiye'de işe yaramayacak olan avukattır. uyap avukat portala girmeye çalışsın, 2 güne error verir o alet.
  • stajını türkiye'de 800 lira maaşla yapabilecek robot. bu parayla kendisine ne contalar ne kondansatörler alır neler.
  • türkiye'de çalışsa muhtemelen bu başlıktaki entryleri bilmem kaçıncı sulh ceza hakimliğine sildirtecek robot olur çıkar.
hesabın var mı? giriş yap