• hep söylerim, benzer önerileri avukatlardan, hakimlerden, savcılardan sık sık duyarım; devlet icra dairelerinin idamesini sağlayamıyor. buna çözüm olarak en sık dile getirilen alternatif; icra dairelerinin noterlik benzeri bir sisteme tabi tutulması, personelinin "zabıt katibi" seviyesinde kpss muzafferlerinden değil, hukuk fakültesi mezunu ve özel yarışma sınavlarından asgari puanları alabilmiş şahıslar arasından alınması, devlet memuru değil işçi konumunda olmaları, bu kurumların tüm iş ve işlemlerinden bire bir icra müdürünün sorumlu olması, denetimin de tıpkı noterliklerde olduğu gibi cumhuriyet başsavcılığı tarafından düzenli aralıklarla yaptırılması.

    ondan sonra izleyin ve görün, icra dairelerinde dosyalar nasıl düzenli tertipli oluyor. işini seri ve düzgün bir şekilde yapmayan noterliklerin başına ne geliyorsa, işi sallayan icra dairelerinin başına da aynı "tercih edilmeme" yaptırımı gelebilecek. yasaya aykırı işlemlerine karşı savcılık denetimine tabi tutulacak. iş yüküne karşılık gelen personel alımı da icra müdürlüğünün tercih edilirliğini artıracak veya azaltacak.

    büyük şehirlerde bildiğiniz kanser sebebidir. bu kadar çok sayıda dosya bu kadar az sayıda ve yetenekleri bu kadar kısıtlı - üstelik korkacak, kaybedecek bir şeyleri de olmayan - insanlara verilince sonuç bu şekilde oluyor ne yazık ki.

    her yıl takribi 18-20 bin dosya ekleniyor iş yüklerine. kimse bu yük altında çalışan veya çalışmayanı birbirinden ayıramaz, hesabını rahatça soramaz. ayıp devletin ayıbıdır.
  • kanıksanmış ve sıradan bir rezalettir. ama rezalet gibi rezalettir.
  • ah güzel kardeşim icra daireleri hakkında başa gelenler yazilmaya başlanırsa sonu gelmez. oralar adliyelerin kara deliği gibidir. bakanlık ne kadar uğraşsa da dosya, iş yükü çok fazla. memurların şikayetten çekindigi de yoktur. ancak kesinlikle haklısın mesai saatinde işini yapacak, evinin salonu değil orası. misafirini evinde ağırlasin. icra daireleri keşke noterlikler gibi kısmen ozel olsa da personeli iş kanununa tabi çalışsa. o zaman çikolata, şeker ikram edip alırlar talebini.
  • cimere yazarak kayıt altına alınabilecek şikayet.
  • hep başımıza gelen sıradan bir adliye rezaleti maalesef
  • 5-6 yıldır icra daireleri ile pek işim olmamakla birlikte başlığı açan arkadaşa sonuna kadar destek veriyorum.

    benzer bir durum ve tartışmayı yıllar önce ben de yaşamıştım. müdür yardımcısı olacak kadına karar için dosya götürdüğümde, "şimdi muhabbet ediyorum sonra bakarım" demişti. ettik kavgayı ama sonrası da boktan. yıllık tevzi o dairede, sene sonuna kadar dosyama kararlar görüldü tarihinden hep üç gün sonra geldi. sıkıntın olsa destek veren meslektaş yok dairede. kimse bir yıl boyunca sıkıntı yaşamak istemiyor. bu zihniyete izin veren biz avukatlarız. yığınla duran dosyaların önüne geçip hemen karar alabilmek için saçma sapan şeyler yaptık. bizden önceki dosyalar kimin? o da başka meslektaşın. iki gün sonra o geldi, benim memurum işini bilir dedi, çayını kahvesini ısmarladı, işin raconu neyi gerektiriyorsa(!) yaptı. mübah bize.

    teminat mektubuna esas dosya hesabı lazım, daha mektup hazırlanacak, hakime kontrole çıkacak, sen mehil kararını vereceksin diyorum, yarın gel diyor adam. lan karşı taraf basacak talebi neyi yarın gel, alt tarafı memurun bilgisayardan tarih girip tıklayacak. yok arkadaş. delirtirler insanı. ama biz yaptık, cezamızı çekiyoruz.
  • istanbul 28.icra dairesinde bir arkadaşın dosyasını kapatmak için dosya hesabı yaptırdık
    öyle kolay degil telefonla ulaşmak
    heleki istanbul dışında ikamet ediyorsanız
    cimer üzerinden başvurduk 40 gün sonra sağolsunlar
    250.63 tl borç vardır diye yazı verdiler hemen uyap üzerinden online ödedik
    sonra ne mi oldu?

    1 ay sonra 941 tl yatırın diye işyerine haciz evrağı gönderdiler

    bahse konu iki yazıyı da imzayan aynı kişiydi

    kendisine sevgilerimi iletirim
  • allah yolunuzu düşürmesin. basit bir konuyu hayati mesele haline getiriyorlar. 2008 yılında evimize haciz konmuş. 2008 yılı. bizim daha yeni haberimiz oluyor evi satarken. ve borcun içeriği bile belli değil. dosya var içerik yok ama dosya var diye karşı tarafa kredi çıkmıyor. düzelmiyor, düzeltilemiyor.
  • rezalet puanı 10/10'dur. staj yapıyorum, avukat bey beni işi öğrenmem amacıyla sürekli icra dairesine gönderiyor. 2 haftadır sistemde yalnız bizim 3 dosya gözüktüğü halde dosyaların atamasını bir türlü yapmıyorlar. her gün atayın artık şunları konulu bir konuşma yapmaya gidiyorum, her gün beni "sırası geldikçe onaylıyoruz zaten" konulu bir konuşma yapıp geri gönderiyorlar. herkes aşırı suratsız, sinir bozucu ve canımı fena sıkıyorlar.
hesabın var mı? giriş yap