• @anglachelm gelene kadar kendi çapımda ufak bilgisini vereyim. reis gelince kaldırırız.
    şimdi iki adam kuralı'nın çıkış noktası tek bir adam önceki gece eşiyle kavga edip iş başı yapınca dünyanın sonunu getirmesin diyedir. kabaca bir askeri üs*de bulunan nükleer füzelerin aktivasyonu için 2 anahtarın aynı anda çevrilmesi gerekir. the hunt for the red october kitabında mesela bir anahtar kaptanda, diğer anahtar ise politburo sorumlusundaydı. ayrıca bu 2 anahtarı tek bir kişinin çevirmesi imkansızdır çünkü arasına onu düşünerek mesafe koymuşlar.
    not: dediğim gibi bu bilgiler konuya meraklı olan şahsımın yıllar içinde kafasında kalmış bilgilerdir. tamamen yanlış olabilir.
    edit: iki adam kuralından bahsedip dr. strangelove 'ı anmasak olmazdı.
    edit2: anglachelm reis daha gelmemis bir bilgi daha verelim kabaca. abd baskani da nukleer saldiri yapabilmek icin 2 adam kuralina uymak zorundadir. ve bu 2. sahis kendi atadigi biri degil` :chief of staff` ` :baskanin direkt atadigi politik konumlar iste` senato tarafindan konfirme edilen biri olmak ya da secilmis bir gorevli olmaliymis(kabine sekreteri, congresmann etc). ıstisnasi ise abd’nin nukleer saldiri altinda olmasiymis. o zaman “the commander-in-chief strategic air command” de baskanla iletisimde olan kisi 2. adam olabiliyormus.

    tekrar altini ciziyorum arkadaslar, genel olarak bilgilerin ruhu dogru olsa da herhangi bir egitime vs. sahip degilim. buradaki bilgileri pinch of salt ıle alin.
hesabın var mı? giriş yap