• himalayalar'dan cikip, karaci civarinda arap denizine dokulen, hindistan'a ismini veren nehir. cevresindeki bolgeye de indus vadisi denir ve kabaca gunumuz pakistan topraklarini belirtir. turkcede sind olarak da kullanilmistir.
    ayrica dead can dance'in spiritchaser albumunde yer alan ve the beatles'in within you without you sarkisinin melodisinin hemen hemen bire bir kullanildigi, ama kendi basina da mukemmel olan enstrumantal parca.
  • süper bir yazar.
  • (bkz: ganj) * *
  • tavlada herkese yenilen insan. (bkz: kuzen)
  • burayı okuyanların hayatını tavladan ibaret zannedecekleri kişi. halbuse...
  • kapisan, damara dokunan hircin forvet.

    kuzen insani.
  • bir sure oncesine kadar gozume ilismemis bir muhteremdi. velakin;
    yapilmis en aptalca dalginlik/@indus ta gorebileceginiz kufurlu uslubuyla dikkatimi cekti. entryde gorebileceginiz "ulan niye inmiyor bu ipneler" uzerine ancak ba beyli bala bula da bamburleyli bap bup diyebilirim. ben hep kullanirim bu sozu zaten, dogru soze ne denir?

    universitede yapilmis en buyuk salaklik/@indus
    ile ise fikir sahibi olmadan zikir sahibi* oldugu fikrini uyandirdi bende. insanlar hakkinda atip tuttugunu gordugum bu yazilardan ileride daha ayrintili faydalanmayi dusunuyorum (bu bir uyari atisidir).

    velhasili kelam, stevemcqueen ve diger kufurlu uslup secmis arkadaslara selam eder ve yanaklarindan operken bu arkadasin benden uzak, nereye isterse oraya yakin olmasi temennilerimi sunarim. benim nickim altina bulasmasi halinde ise ailesine ve cevresine satasacagimi da buradan acik secik beyan ederim.*

    (bu entry, yazdigim ilkel bir entry jeneratorun deneme suruslerinden cikmistir. yazari tanimam, sil derse silerim ama ileride gelistirmeyi umdugum jeneratorum kendisi hakkinda bir output daha verirse karismam. nick basligi konusunda ise jeneratorle ayni fikirde oldugumu ve bu konuda hassas oldugumu belirtmek isterim. )
  • tibet'te doğar, keşmiş'den geçer, pakistan'ı neredeyse boydan boya kat edip umman denizine dökülür. esasen pakistan nehridir. diğer taraftan hindistan'a adını veren nehir de budur. bu durum biraz garip görülebilir. ancak şunu akıldan çıkarmamak lazım. gerçekte hindistan denen yer, bugünkü hindistan ülkesiyle sınırlı değildir. tarihi ve kültürel olarak pakistan ve bangladeş, hatta nepal ve sri lanka da hindistan'ın parçalarıdır. tabi böyle söyleyince asıl ülke hindistan öbürleri parça gibi duruyor ama değil. hepsi birlikte coğrafi olarak hindistan alt kıtasını kültürel olarak ise hint medeniyetini oluşturmaktadırlar.
hesabın var mı? giriş yap