• marvel comics'in kozmik evreninin bugüne kadar olan varoluşunun temellerini atan, belki de ilk çok boyutlu macerası. ayrıca infinity war, infinity crusade ve infinity abyss adındaki diğer serileri de içeren infinity saga'nın ilk serisi.

    http://secret-invasion.blogspot.com/…-gauntlet.html
  • maceranın değil maceradaki main artifact'in adı. macera için:

    (bkz: the infinity gauntlet)
  • --- spoiler ---

    marvel sinema evreninin bir parçası olan 2011 yapımı ilk thor filminde, asgard'da yer alan, ardından da 2015 yapımı avengers age of ultron'daki künye* sonrası bir süpriz sahnede thanos'un önünde gördüğümüz, üstünde sonsuzluk taşları*'nı barındıran, bir zırh eldivenini andıran eşya, sonsuzluk eldiveni*.

    --- spoiler ---

    bkz: http://goo.gl/tk8mx3
  • evrenin en güçlü silahıdır. ancak gelin görün ki bumerang tipi bir baltaya yenilmiştir.
  • devamı infinity war olan, güzel çizgi roman.
  • okuduğum ilk marvel çizgi romanı.

    thanos'un alayını şamar oğlanına çevirdiği sahneler çok keyifli idi. ama bu kadar karakteri beyaz perdeye yansıtmak imkansız gibi. çok maliyetli olur.

    cnr kitap fuarindan almıştım kafamı kaldırmadan 2 saatte bitirdim. daha çok okumak istiyorum ama maalesef kitapların tanesi 40, 50 tl arasında.
  • avengers infinity war filminin uyarlandığı 1991 yılında çıkmış jim starlin tarafından yazılmış çizgi roman serisi. 6 sayıdan oluşuyor ve ülkemizde tek cilt halinde gerekli şeyler tarafından basılmış durumda.

    infinity war filminin başında hulk'un doctor strange'in evine düşmesi gibi silver surfer düşüyor ve "thanos geliyor" uyarısını yapıyor. thanos sonsuzluk taşlarını death'i manipüle ederek elde ediyor. bu konu filmdeki gibi tüm filmi kapsamıyor hatta gösterilmiyor bile.

    sonsuzluk taşlarına sahip olan thanos evrendeki herkesten güçlü hale geliyor. death bu sebepten kendisiyle konuşmuyor, sürekli yüz çeviriyor. thanos neden böyle davrandığını anlayamıyor ve death'in aşkına layık olabilmek için evrenin yarısını parmağını şıklatarak yok ediyor. fakat bu death için bir şeyi değiştirmiyor. ona soğuk davranmaya devam ediyor. bu durum thanos'u daha da kızdırıyor.

    evrendeki canlıların yarısının yok olması herkesi şoka uğratıyor. kimin neden böyle bir şey yaptığını anlamlandıramadıkları için herkes düşmanlarını suçlayıp birbirleriyle savaşın eşiğine geliyor. olayın doğrusunu bilen kişiler ise adam warlock ve silver surfer.

    adam warlock dünyaya gelip avengers'a durumu açıklıyor ve orduya ihtiyacı olduğunu söylüyor. hepsini alıp thanos'un yanına götürüyor ve savaşıyorlar. thanos kendisine rakip olabilmeleri için kendi güçlerini kısıtlıyor. bu karmaşa içinde silver surfer thanos'a öldürücü bir saldırıda bulunuyor fakat ıskalıyor. duruma uyanan thanos güçlerini geri getiriyor ve hepsini mağlup ediyor.

    bu durumu gören adam warlock b planını devreye sokup tüm kozmik varlıkları thanos'a karşı savaşmak için oraya topluyor (eternity, galactus vs). fakat onların da gücü sonsuzluk taşları karşında en sonunda mağlup oluyor. eternity yani tüm evrenin vücut bulmuş hali mağlup olunca thanos bedeninden kurtulup evrenin kendisine dönüşüyor. bunu gören nebula yerde yatan cansız thanos'un maddi bedeninden sonsuzluk eldivenini alıp kendisi takıyor.

    nebula sahip olduğu güçlerle her şeyi 24 saat öncesine alıyor. evrenin yarısı geri geliyor. savaş alanında ölen herkes de aynı şekilde geri dönüyor. her şey düzeliyor. fakat adam warlock onun gibi dengesiz birisinde taşların durmasının tehlikeli olduğu için dr. strange, silver surfer ve thanos'un yardımıyla eldiveni alıp kendisi takıyor. böylece evrene denge gelmiş oluyor.
  • kendisine sahip olsadım ölümüm pahasına ülkedeki belirli bir güruhu yok edecek şekilde takıp parmağımı şıklatacağım eldiven.
hesabın var mı? giriş yap