• eğer başına gelmemiş arkadaşlar varsa tıklayıp hesapları gitmesin diye bu entryi giriyorum. çünkü gerçekten ilk bakışta insan inanıyor. linke tıklayıp formu doldurunca da hesabınız elden gidiyormuş.
    google da biraz aratınca bir sürü kişinin başına gelmiş ve hesapların gittiğini yazmışlar. hesapları geri vermek için de 2000 tl para isteniyormuş. bende ilkten inanıp linke tıkladım sonra aydınlanma yaşayıp kapattım.
    görsel

    edit : telefonun sözlüğü yüzünden başlık hatalıdır. bilinçli değildir.

    2.edit: ben yemedim arkadaşlar. google da arattığımda başkalarının yediğini gördüm. ve bunu yemek de salaklıktan değil insanların anlık boşluğundan kaynaklı olabilir. evet siz zekisiniz yemezsiniz düşmezsiniz.
  • ınstagram'ın size dm'den mesaj göndereceğine inanıyor musunuz gerçekten?
    hem de dm'den?
    ınstagram?
    size?

    tanım: saçma sapan bir dolandırıcılık yöntemi.
  • ben bu dümenleri yemem diyen kişiler, bir zamanların en çok silkelenenleridir.
    (bkz: tecrübe)
  • 60 yaş üstü %90 sosyal medya kullanıcılarının mutlaka düşecekleri bir dolandırıcılık.

    okumuş aklı başında insanların her gördükleri linke tıkladıklarına şahidim.

    size de tavsiyemdir;

    bundan 1 yıl önce yakın aile çevresini dahil ederek bir whatsapp grubu kurdum.
    ve dedim ki size gönderilen tüm linkleri, tıklamadan önce bana bildireceksiniz yada bana atacaksınız diye bir nasihat verdim.

    zaman zaman o kadar saçma linkler ve mesajlar geliyor ki inanılır gibi değil.
    dolandırıcı kesim işini çok iyi yapıyor.
  • buna düşen arkadaşlar, lütfen alınmayın ama kapınıza gelip beni melekler gönderdi senin geleceğini görüyorum, evde ne kadar altın var onlar şeytan işi ver bana dediğimde altınları da bana verirsiniz. üzgünüm, bu saçma tuzağa nasıl düştünüz sdgsgsd
  • eğer bu mesaja bile inanan bir kullanıcıysanız, instagram, youtube falan, hatta internet, size fazla. nokia 1110 kullanmanızı öneririm.
  • her platformda olduğu gibi bir dolandırıcılık durumu. asıl garip olansa hala sahte bağlantılara (yani link) tıklayan insanların inatla varlıklarını sürdürmeleri.
  • şimdi bu dolandırıcılar takipçisi 2-3k olan hesapları ele geçiriyorlar daha sonrasında o hesaplardan ya bahis vurgunu vs hikayeleri paylaşarak insanları dolandırmaya ya da o hesabın takipleştiği diğer hesapları benzer yöntemlerle ele geçirmeye çalışıyorlar.

    misal bana geçen gün diyaloğum olan da bir arkadaşım ifşaların çıkmış neyse ki önce ben gördüm hemen gir sil diye link attı. ben de kardeşim sen indirdiysen gönder ben de storylerden yayınlayayım ifşamı dedim cevap vermedi. sil ve engelle şeklinde sürecimizi tamamladım.

    kısacası eğer instagramda emeğiniz varsa, iş için kullanıyorsanız vs size gelen hiç bir linke tıklamayınız.
  • instagram şifreniz ile instagram'a kayıtlı olan mail adresinizinin şifresi birbirinden farklı olsun, o zaman saldırıya uğramazsınız. uğrasanız bile hemen geri alırsınız hesabınızı. çünkü phishing ile instagram hesabınıza giren kişiler ilk iş aynı şifreyi mail adresinizde deniyorlar. ona da girerler ise, instagrama geri dönüp önce kayıtlı mail adresinizi değiştiriyorlar. bu değişiklik instagram'ın "mail adresi değişikliği oldu, siz yapmadıysanız geri alın" otomatik mail'ini tetikliyor. siz bu maili görmeden evvel dolandırıcılar mail inbox'ınızdan ve de trashten bu maili siliyorlar. siz hiç görmemiş oluyorsunuz. neyse sonuç olarak, mail ile insta şifreleri farklı olursa size yapılacak saldırı onlar için vakit kaybı olacaktır, saldırmazlar.
hesabın var mı? giriş yap