• olayı bağlamından koparanların (bkz: terör eylemi) olarak adlandırdığı olay. her şeye bu kadar sığ bakarsak kan bağışına da kan dökme eylemi diyebiliriz mesela.

    he sen sana saldıran bir hayvana "yazık ya o da bir can" deyip karşılık vermezsen (bkz: doğal seçilim) gereği elenirsin zaten. konunun ırkçılıkla militaristlikle ya da iki yüzlülükle alakası olmaz doğanın kanunu bu.

    ayrıca (bkz: ayrılıkçı) kelimesi düpedüz provokasyon. zira bu yiğitlerin iran'da bir şeyi ayırdıkları ya da iran'la bir alıp veremedikleri yok.
  • guney azerbaycan türklerinin kuzeydeki gardaslarina mermi-bomba olarak gidecej tirlari yakmasidir.
    90larda azerbaycan türk cumhuriyeti kuruldugunda iran’daki türkler iran’i yakmisti. ruhani gidip men de türk’em diye aglamisti. rahat olun 30 milyon türk yasar iran’da hem kuzeyinde hem guneyinde :)
    ıran 1016-1926 arasi türkler tarafindan yonetilmistir.

    her neyse ortamlarda türk yoktur dersin kim bilcek :)
    anadolu iran turkistan cografyasini paylasirsin ermeni rus fars olarak ama iste türk diyari türk’ündür!
    ekleme: he amk iran’daki türklerin en boyuk mucadelesi osmanli ileymis ve ben bilmiyormusum. lan siz kendinizi cok zeki saniyonuz? sanmayin!
  • helal olsun azerbaycanlı kardeşlerime , ülkelerine heryerde sonuna kadar destek oluyorlar

    iki devlet tek millet , can azerbaycana selam olsun
  • cidden azerbaycanlı yazmak o kadar zor mu?
  • iran hainlik yapıyor. ermenistan uluslararası hukukta işgalci olduğu halde oraya rusya'dan gelen silahları gönderiyor. dikenli maddeler de yerleştirmişler yollara silah taşıyan tırlar geçemesin diye. gidip iran askerlerine silah sıkmıyorlar. sözde de islamcı ülke. asla ermenistan tarafında olmaması lazım. iran'da +25 milyon civarında türk var diye azerbaycan'a bilerek hainlik yapıyor. tarafsız kalmalı en azından.
  • bu nasıl islam cumhuriyeti ulan? ne demek ermenistan'a yardım tırı yollamak. iyi yapmışlar.
  • iran'dan ala terör devleti mi var? iran'ın korktuğu şeyler önünde sonunda başına gelecek. iran üçe ayrılacak, 20 milyon türk batı türkistan'ı kuracak. bunlar azerbaycan'ı sindirme, güney azerbaycan türklerine de gözdağı verme çabası. lakin nafile.. türk ayağa kalktı bir kere..
  • bizim milliyetçilerin beyni bir garip çalışıyor. ülkelerinde yaşasalar köyüne yol yaptırmayacağı şii türklerin iran'daki faaliyetleriyle övünürler. 1000 yıl iran'ı yönetti diye sevindiği türk hanedanlarının en büyük mücadeleyi çok sevdikleri osmanlı'yla yaptıklarını da bilmezler. aslında bilirler de, işlerine gelmez. sorsan, yavuz'un şah ismail'e haddini bildirdiği uydurma hikayeler anlatırlar sana.
    iran'daki eylemin meşruluğu ayrı bir tartışma konusu ama türkiye'de hırsızlıklara, adaletsizliklere karşı yapılan son derece meşru eylemlerde de bir çöp konteynerı devrildi diye 'kamu malına zarar' safsatasından başlayıp 'yediği kaba tükürme' ve 'vatan haini' retorikleriyle yüzsüzce ağızlarından köpükler saçarlar.

    niye yoruyorsunuz ki o ufacık beyinlerinizi? açık açık 'biz yaparsak doğrudur' deyin geçin.
  • israil boşuna azerbeycan'a yardım yapmıyor ve iran da o tırı nedensiz göndermiyor. ortadoğuda işler milliyet ve din kardeşliği üzerinde yürümüyor. ülkeler çıkarlarına göre hareket ediyorlar. bölgede iran ve israil tepişirse, ezilecek olanlar, azeriler olacaktır.
  • #113623149

    birkac gündür yapılan fistekleme sonucu olan olay.

    o değil de "kobani olayları" banane edilip hdp'lilere şafak baskını düzenlendiği hafta akp-mhp'li hesapların twitterda full time iran'da gösteri ve bu tür eylemleri örgütlemeye çalışması da ilginç.
hesabın var mı? giriş yap