• çerezlik ama akıcı bir netflix orjinal yapımı. o değil de filmdeki yaşlı kanserli amca gibi bir arkadaşım olaydı keşke :)
  • basit ama ağlatan film. duygular çok güzel verilmiş. tam pazar günü yağmur yağarken izlemelik. yani bugün. ben de öyle yaptım zaten.
  • sam ile kanser olduğunu öğrendikten sonra beklentisel hüznün (bkz: anticipatory grief) semptomlarını yaşamaya başlayan abbie'nin hikayesini anlatan film.

    film aslında hepimizin hikayesinin bittiği yerde başlıyor ve bitiyor.

    bir de son sahneyi düşünerek ben bu yabancıların ölümü karşılama şekline bayılıyorum ya. biz olsak hiç öyle şık şık giyinip bir araya gelip o son sahneyi yaşamayız.

    --- spoiler ---

    you've loved and been loved.
    you're one of the lucky ones.
    now you're gonna die.
    that's it.

    --- spoiler ---
  • hamile olduğunu sanırken kansere yakalandığını öğrenen bir kadın ve çocukluk aşkının, kadının ölümüne bir nevi hazırlanması ve o ölümü kabullenmesi sürecini anlatan film.

    insanın öleceğini bilmesi ve bir yandan diğeri hayatına devam etsin diye motive etmeye çalışırken diğer yandan içten içe kıskanması; öbürünün sevdiği ve mutlu olduğu birini bu şekilde kaybetmesi, devam edemeyeceğini düşünürken aslında edebildiğini görüp korkması ama kaybetme aşamasında olduğu şeyle asla aynı olmayacağını fark etmesi... tüm bunlar ciddi anlamda ağır ve empati yapılması mümkün olmayan şeyler. bu kadar ağır bir konu ancak bu kadar yumuşak ve basit bir şekilde anlatılabilirdi sanırım.
hesabın var mı? giriş yap