• öğrencisi olduğum üç sene boyunca bana sophie ismini takarak her fırsatta hamilelikten korunma yöntemlerini hatırlatıp duran, ormana tek başıma gitmemem ve bu tip acayip konularda beni bilinçlendiren, büyük öğretmen, baba etimolog, saint joseph mabedinin rahibi.
  • fransizca konusmanin zorlugu yetmiomus gibi bide eski dillerden cumleler ezberletip iskence yapan ama keyifli dersler gecirdiim insan...

    'verba volent skripta malent'
  • lise 1 boyunca anamızı ağlatmış, lise 2'de "oh kurtulduk" derken yeniden derse gelmiş ve lise sonda tamamen bezgin bir şekilde sınıfa arz-ı endam etmiş kişi. lise sonda bize notre dame de paris müzikalini seyrettirmişti ders esnasında. yine de iyi hocadır. lise 1'de görülmesi iyi olabilir.
    (yaptığı vukuatlar arasında kızları tahtaya dizip etek boyları hakkında ahkam kesmek de vardır kısa olmuş, iyi olmuş, uzun olmuş diye.)
  • kendi kuşağının son temsilcilerinden, st josephte belki de türkiyede kalmış son klasik (ve iyi) öğretmenlerden biri. anlattığı şeyi onda daha iyi bilen ve anlatacak kişi olmayacağını anında hissettirir - ki öğretmenliğin temel şartlarından biri bence.
    öğrenciler genellikle dersinden geçmesi pek kolay olmadığından ve cidden antipatik sözlüler yaptığından ondan hoşlanmama eğilimindedir ki bu çok büyük hatadır. abu kesinlikle faydalanılması gereken bir kültürel hazinedir.
    ayrıca hayatı boyunca muzdarip olduğunu tahmin ettiğim cinsel 1 problemden ötürü bu tür konularda saplantılıdır. sophie de ayrıca (bkz: sofinin dünyası)ndaki kızın isminin sofi olması bir tesadüf olmadığı gibi felsefi 1 göndermeden esindir.
  • büyük hocadir, insanligi da fena degildir yani ama o tarafini sabriniz ve dayanma gücünüz ve toleransiniz varsa ancak okul bittikten sonra kesfedebilirsiniz. sofi (yani sophia = erdem) felsefi bir göndermedir, bu sene emekli oluyor (1968den beri saint josephte hocadir).andre chenier hayranidir,

    l'intelligence est la faculte de s'adapter
  • " savoir par coeur n est pas savoir repetez, repetez, repetez...", demiş insan.

    (bkz: repeter)
  • okuldaki son senesinde bize büyük bir zevk yaşatmış, fransızca dersleri fransızca dersi olmaktan çıkıp "abu" dersi olmuştur. onunla ders yapmak bir ayrıcalıktır. bizden sonrakilerin bu $ahsiyeti tanımayacak olması büyük bir kayıptır. başta verdiği ödevleriyle, sözlüleriyle eziyet gibi gelse de aslında başlı başına bir fenomendir.
  • burnunnu karistirip bulduklarini ogrencilere firlativeren hoca.bilincli olup olmadigi tartisilir..
    gece dirari cikan kiz kotu, yanindaki erkek erkektir!
  • acik bufe olan bir otelde sabah kahvaltisinda 'cocuklar alin alin beles' diyerek, herseyden teker teker alan tagan in yaninda tabagini tepeleme doldurup masada agzindaki lokmalarindan parcalar birakan hoca.heryerde tukurukerini hediye eder..kimse de reddetmez..alisilagelmis birseydir artik..
  • "köpek gibi asılmak" deyiminin fikir babası.
hesabın var mı? giriş yap