• linux server için bsd altında geliştirilmiş, ücretsiz, kullanıcı dostu bir kontrol paneli. bu yazılımla birlikte alan adı ve e-posta hizmeti verebilen, dosya paylaşımı yapabilen, kullanıcı ve yöneticileri kolaylıkla yapılandıran bir grafik arayüzüne sahip oluyorsunuz. ispconfig httpd, ftp, bind, pop3, mysql, webalizer, ssl, ssi, hard disk ve mail kotaları, kabuk erişimi, güvenlik duvarı ve her türlü trafik düzenleyicileri gibi işe yarar bir çok servisi kullanıma hazır hale getiriyor:

    kanımca en büyük artısı standart linux servislerini kullanıyor olmasıdır. yani web sunucu için apache, e-posta servisi için postfix, ftp servisi için proftpd, dns için bind ve veritabanı için mysql. böylece linux'tan en fazla verimi almakla kalmıyor, diğer panellerle birlikte gelen ve işinize çok gerekmedikçe yaramayacak yazılımlarla makinenizi kasmamış oluyorsunuz.

    buna ispconfig'in hemen hemen tüm yaygın linux dağıtımlarıyla çalışabilmesini de ekleyelim: (mandrake 8.1 / 10, mandriva 2006 - 2009.0, red hat 7.3 / 9.0, fedora core 1 / 6, fedora 7 / 10, suse 7.2 / 11.1, debian 3.0 / 4.0, ubuntu 5.04 / 8.10, centos 4.1 / 5.2 )

    ilgilenenler için;
    http://www.ispconfig.org/
  • burada centos 6 ile nasıl konuşturulabileceğine dair oldukça detaylı bir döküman var.
  • (bkz: zpanel)
  • cpanel'e vs. para vermek istemeyenlere tavsiye edilir fakat pek güvenilir değil, hatta hiç güvenilir değil. zaten 10 taneden fazla domain barındıracaksınız, unutun gidin cpanel'e para verin. yok 4-5 sitem var diyorsanız gidin elle virtual host'ları paşa paşa oluşturun. gerenk yok.
  • ajenti ve ajenti v aylardır geliştirilmediği için yeniden arayışa girmiştim. froxlor, vesta falan derken eski dostta karar kıldım sanırım. aslında tek başıma olsam kurmazdım, ama yazılımcı olmayan arkadaşlarımın da sitelerini barındırdığımdan, "abi şunu atar mısın" demelerini istemiyorum.

    birkaç sene (4-5 ?) sonra yeniden güncel sürümünü kurunca (an itibari ile 3.1 sürümün) taş gibi olduğunu gördüm. lemp stack olarak kurunca baya iş görür oldu bende. ve de ajenti'nin en sevdiğim yanı olan sunucudaki paketleri kullanması olayını destekleyen nadir panellerden. ayrıca otomatik gelen let's encrypt desteğinden tutun da nginx custom configinden fpm poolları düzenlemek gibi ihtiyaçlarıma ilaç olmuştur. iyi ki denemelerim sırasında eklediğim repo'lardan biri yüzünden (mysql yerine mariadb, o da official reposu) virtualmin inatla reddetmiş kurulmamayı.

    önce repoları ekledim (ubuntu serverda denedim, ama linklediğim yazı debian ve ubuntuda da oluyor, centos vs. türevleri de sitede var), sonra bu yazıdan sadece ihtiyacım olanları kurdum, ardından ispconfig'i kurdum. gayet de hafif oldu.
    https://www.howtoforge.com/…-dovecot-ispconfig-3-1/
  • cpanel, direktadmin, plesk, vestacp, cyberpanel sıralama böyle devam ederken birkaç yıldır pabucu dama atılmış web sunucu kontrol paneli.
hesabın var mı? giriş yap