• anayasa mahkemesinin enis berberoğlu hakkında verdiği kararı tanımayarak anayasa mahkemesini yok saymıştır.

    kaynak
  • yarın dolar kaç olur? zira eksi hesabı dolara gömdüm
  • bir simge olarak kapatılması ve 14.dairenin her zaman kapalı kalması gerekmektedir. hukuk adına utanç simgesidir bu saatten sonra.
  • bir simge olarak tayyip erdoğan iradesinin üzerinde hiç bir irade olamayacağının göstergesi olarak ilelebet müdafaa ve muhafaza edilecektir.
  • anayasa mahkemesinin uygulanmayan karar için normalde 14. ağır ceza mahkemesi hakkında suç duyurusunda bulunması gereken mahkeme.
  • paralel anayasa mahkemesi
  • enteresan ve hukuk garabeti bir karara imza atmış kurumdur. (kendi kararı ile bir mahkeme mi yoksa idare içerisinde teşkilatlanan bir kurum mu olduğunu tartışmaya açmaktadır.)

    kararda, aym'nin," yeniden yargılama yapılmasına ve önceki kararın durmasına" ilişkin verdiği karar yerindelik denetimi olarak değerlendirilmiştir.

    yerindelik denetimi, idari yargılamaya ilişkin bir usul kurumu olup, idari yargı merciinin idare yerine geçerek onun yerine işlem tesis etmesini engeller.

    bu kararıyla, istanbul 14. ağır ceza müdürlüğü, ben bir idari kurumum, aym'nin benim nasıl bir karar kuracağımı söylemesi (yeniden yargılama yap demesi) yerindelik denetimi yapmaktır, bunu yapamaz demektedir.

    bu kararı emsal karar alacak olursak:
    yargıtay tarafından verilen ".............. şeklinde hüküm kurulması gerekirken kurulmadığından bozulmasına" veya
    "............... hususları göz önünde bulundurulmaksızın kurulan karar hukuka aykırı olduğundan bozulmasına"
    idare mahkemeleri tarafından verilen "..................... gerekçesiyle idari işlemin iptaline"
    şeklinde verilen kararların tümü, yerindelik denetimi yasağına tabi olacak olup, alt derece mahkemelerine, istinaf, yargıtay, hukuk ve ceza genel kurulları, danıştay ve diğer tüm üst derece mahkemelerinin kararlarına uymama hakkı vermektedir.

    dediğim gibi, olay yargı bağımsızlığı değil, usul hukuku garabetidir.

    yine de vurgulamadan geçmemek gerek, yerindelik denetimi gerekçesiyle aym kararına uymayan bu sözde mahkeme, hiyerarşik üstünün anayasa mahkemesi değil, bir başka idareci olduğunu da üstü kapalı olarak itiraf etmektedir.

    14. ağır ceza müdürlüğüne ilerleyen yargılamalarında talih ve esenlik dilerim.
  • vermiş oldukları skandal karar bir sonraki 15. ağır ceza mahkemesinden döndükten sonra enis berberoğlu'nun bu mahkeme üyeleri hakkında önce ihsas-ı rey sonra da hsk'ya suç duyurusunda bulunması gerekiyor. anayasanın 153. maddesi gayet açık. ha anayasa mahkemesinin kararı bizi bağlamaz diyorsanız açık açık söyleyin sizin verdiğiniz kararlar da bizi bağlamaz diyelim.
  • mahkeme üyeleri anayasaya karşı suç işlemiştir
  • utanması olmayan tipleri barındıran mahkememsi oluşum.
hesabın var mı? giriş yap