• boğazı geçerken tam ortada şöyle bir kaç saatlik mola verip rakı servisi yaparsa iyi iş yapabilecek projedir.
  • maçkadaki ufacık manzarası olan teleferiğe bile her gün denemek için binen onca insan varken kapısında oluşacak sıraları düşünemediğim teleferik projesi
  • bağlarbaşı-taksim ya da bağlarbaşı-yıldız arasında filan olsa acayip derecede faydasını görebileceğimiz, bir toplu taşıma projesi hayali*.
  • düşünmesi bile korkutan hayal*
  • teleferik sırasında sabahlamak kavramını istanbul yollarında hayat çürüten cefakarların literatürüne ekleyiverecek proce.
  • espri niyetine dillendirilmiş olsa da benim kafama yattı bu proje yahu.. ya da kaç günlük uykusuzluk ve ambele olmuş kafam mantıklı ve mantıksız arasında seçim yapamaz hale geldi bilmiyorum. dur bakalım yarın da aklıma yatmış kalırsa silmeyiz bu entry'yi... pheey yatsa n'olur o da ayrı, projeyi bana çizdirecekler sanki.
  • fizibilitesini yapıyormuş birileri. ama kim yapıyor, nasıl yapıyor orası meçhul:

    http://www.haber7.com/…to-galeri.php?s=14&cid=11274

    "boğaz’a ve haliç’e teleferik yapılması ile ilgili fizibilite çalışmaları devam ediyor.
    boğazda : zincirlikuyu – altunizade – çamlıca tepesi ile rumeli hisarı – otağtepe alternatifi üzerinde ekspertiz çalışması devam ederken, haliç’te ise: rami kışlası eyüp ile sütlüce arasında teleferik projesi planlanıyor"

    edit: link ölmüş. şurdan aynısına bakılınabilinir http://www.sabah.com.tr/…yat_verecek_projeler/30356
  • saatte 6 bin yolcu taşıyacak projeymiş. geçenlere de sertifika verilecekmiş.

    (bkz:http://www.sabah.com.tr/…stanbul-bogazina-teleferik )

    o değil de, sertifika'ya ne yazacaklar ve biz onu nerede kullanacağız? saatte 6 bin kişi benimle aynı sertifikayı alınca enflasyondan başka ne kıymeti olacak.

    not: guru'nun 8 yıllık hayali de gerçek olabilir bu arada...
  • istanbul büyükşehir belediyesince etüt projeleri hazırlanmaya başlanmış, yap işlet devret modeliyle hayata geçirilmesi planlanıyor. mecidiyeköy'den kalkan teleferik köprü üzerinden anadolu'ya geçecek ve çamlıca tepesine ulaşacakmış.

    akepe bürokratlarının bir gerçeklik problemi var sanıyorum. şehircilik disiplininde esas maksat şehri olabildiğince rasyonel, kolay yaşanılır ve insan ölçeğinde planlamaktır. her birey tüm sosyal ve fiziki ihtiyaçlarını yürüme mesafesinde yerine getirebilmelidir ki insan öznesinin vurgusu korunsun. okul, market, park, bahçe, kültür merkezi, sağlık ocağı, cami her mahallede planlanır, ulaşım senaryoları kurgulanır. cami yapıp da teleferikle denizin üstünden adam taşımak (sanki vapur köprü yok) bu durumun en acı tezatı olsa gerek.

    tabi balık baştan kokuyor, kanalistanbul ile başlayan furyada siyasetçiler bir yandan halüsinasyonlar görürken bir yandan proje ishali olmuş durumda. aydınlarından yoksun coşkun kalabalık surrealizm sınırlarında gezinmekten çok memnun. onlar için fizibilite, maliyet, mühendislik, uygunluk laf ü güzaf.

    edit: thames nehri için bir teleferik projesi hazırlanmış, london 2012 olimpiyatlarına yetiştirilmiş. 10 kişilik araçlarla 100 metre yüksekten 110 metrelik nehri geçiyorsun. maksat londra'yı turistlere izletmek. şimdi gerizekalının teki bak oluyormuş demesin boğazın en dar yeri 698 metre.

    http://www.dailymail.co.uk/…nues.html#axzz2k20uh48w
  • anasını satiim trafik sorununu çöz desek çözmezsiniz. milleti namaza yetiştir deyince aklınıza böyle uçuk kaçık şeyler gelir.
    ne ayaksınız lan siz?

    :valla lafı camiye ben getirmedim. şu haberde belediye başkanı kendisi cami projesi kapsamında demiş zaten.
hesabın var mı? giriş yap