• istanbul’un kozmopolit yapısını vurgulamayı hedefleyen yeni tanıtım konsepti. tempolu, merkezine gençleri koyan dinamik bir tema düşünülmüş. dijital medyanın yükselen trendleri gözönünde bulundurulmuş. genel itibariyle hareketli, istanbul’u kültür sanat merkezi olarak konumlayan bir yaklaşımı var. sanatın her türü gastronomi ile birleştirilmiş. daha çok sokak sanatları ve sokak yemekleri üzerinden bir şehir kültürü ortaya konmak istenmiş gibi. müziği sevdim, ayyuka’nın yukadans parçası seçilmiş. türklerin yaptığı bir parça olması da iyi. eğer bunu bir seri gibi düşündülerse ilginç şeyler çıkabilir.

    ilgili link
  • her yerinde iğne atsan yere düşmeyecek kadar sığınmacı yokmuş gibi çekilmiş istanbul'un gerçek yüzünü göstermeyen videodur. ayrıca bir yerin kozmopolit olması için her milletten insan olması gerekir, sadece ortadoğu insanı değil.
  • bir dakikalık klipteki giyim* tarzına sahip hiç kimseyi bünyesinde barındırmamaya yemin etmiş insanların çoğunlukta olduğu şehrin tanıtım filmi.
  • alakasi yok diyemem ama kesinlikle istanbul bu değil. izlerken, bildiğim için mi yoksa video yapımından mı kaynaklı bilmiyorum ama bir şeylerin saklandığını hissettim.
  • "çıkar telefonunu." diyen çizgili tişörtlü milli irade dayıları yok, türbanlı bacılarım yok, haftada 6 gün, günde 10+ saat çalışarak asgari ücret alan insanların bindiği kalabalık metrobüs yok.

    bu mu gerçekten istanbul?
  • tanıtım filmlerinin hedef kitleler baz alınarak yapıldığını bilmeyenleri şaşırtmış başarılı reklamlardır.
    bu reklamlar orta-üst ve üst sınıf turistler için.
    mülteci geyiği yapanlara da; avrupa'da mülteci, göçmem vb dertten ağlamayan metropol mü kaldı? londra, paris, berlin ghettolar doldu taştı, hiç bir tanıtımlarında bunu görüyor musunuz?
    edit: ya arkadaş mal mısınız mal taklidi mi yapıyorsunuz? %99 müslüman diye camiili tanıtım şart mı? londra da protestan amk berlin de evanjelik.. istanbul için hazırlanmış ayasofya ve tarihi mekanların olduğu tanıtımlar da var. bunun hedef kitlesi başka onun başka.
  • istanbul'un %99'u müslüman değil mi aga, bu ne ?! ayasofya'dan cuma namazı görüntülerini falan da koysaydınız.

    herkes modernmiş gibi, suriyeliler, afganlar, arapçılar yokmuş gibi çekmişler.
  • istanbul'un çok çeşitliliğinden, güzelliklerinden, yeme-içme kültürüne kadar başarılı şekilde yansıtıldığını düşündüğüm video... ayrıca müziğin ezgisi cuk oturmuş
  • eski istanbul'u ozletmis tanitim videosudur.
  • burger king whopper’ın reklamını çekerken üzerini boyuyor, içini ıvır zıvır doldurup şişiriyor, büyük ve parlak gösteriyor.

    sonra gidip bana bir whopper diyorsun, şu pörsümüş zehir dolu burgeri veriyorlar.

    bu da istanbul’u büyük ve parlak gösteren pazarlama videosudur. reklamcılıktır, üçkağıtçılıktır, dombililiktir, taoculuktur.
hesabın var mı? giriş yap