• roma'da italyan kalmadığı içindir. hepsi göçmen, çoğu da pizza yapmayı bilmiyor. olay tamamen ticariye dönmüş. italya'da düzgün pizza yapan yer arıyorsanız turistik olmayan yerleri tercih etmelisiniz.
  • genova’da pino’da yemeden bu yorumda bulunmayın derim. şimdiye kadar yediğim açık ara en iyisiydi.

    not: mekan akşam 17-18 gibi açılıyordu son gittiğimde. ayrıca önünde ciddi kuyruk olduğu günler de oluyor dikkatli olun derim. :)
  • kötü demeyeyim de beklentimi karşılamamıştı. ancak makarnalarını muazzam bulmuştum. "makarnaya da para mı verilir" algısı bırakmıyor insanda.
  • italya'da o kadar iyi başka yemekler var ki, pizza size güzel gelmiyor. hatta, bu kadar övecek ne var diyorsunuz. gelgelelim, risotto, peynir topları, envayi çeşit makarna, herhangi bir forno içerisinde bulabileceğiniz yiyecekler, inanılmaz gelatolar derken, pizzalar maalesef arka planda kalıyor. adamların caprese adlı salatası bile o sadeliğine rağmen mükemmel.

    pizza için çok çok şey bekleyerek gitmeyin. küçük dükkanlarda, fırından yeni çıkmış halde birkaç dilim ve yanında moretti bira ile keyfinize bakın.
  • sonunda göte göt diyebilen biri olmuş, tebrik ederim.

    istese yaparlarda işte özgünlüğünü korusun, yok geleneksel, yok eski usül bilmemne... pizza budur yersen, diyor adamlar. amerikan pizzası lezzet olarak bariz öndedir.

    zaten bu "amerikan pizzası"da göçmen italyanlar tarafından biraz daha amerikan damak zevkine hitap edecek şekilde yapılana deniyor. aynı şekilde saf uzakdoğu mutfağı yada latin amerikan mutfağı geleneksel haliyle herkese hitap etmezken, bunların amerikan yorumları olan chinese/american ve tex-mex orjinalinden çok çok daha lezzetli

    burada italyan pizzası övenlerde eğer gerçek italyan pizzası yediyse the shed at dulwich sendromu yaşıyor. yemeden öyle ezbere konuşana zaten diyecek bişey yok.

    yiyecekler de herşey gibi gelişen ve evrim geçiren şeylerdir. italyan pizzası - orjinal pizza 1.0 ise, amerikan pizzası - pizza 2.0'dır.
  • böyle bir düşüncenizin olması için napoli’ nin italya’ya bağlı olduğunu bilmiyor olmanız lazım
  • 1. napoli'de pizza yemeden yargıda bulunmamak gerek. evet; italya'nın çeşitli şehirlerindeki pizzalar bile doğduğu şehirdekinin gerisindeler.

    2. napoli dışında bir adres vereyim. martina franca şehrinde geleneksel italyan şarküteri ürünlerini pizza çıktıktan sonra çiğ kullanması müthiş bir lezzet deneyimi yaratıyor.

    3. türkiye'deki pizza italyan pizzasına yaklaşıyor zaman zaman. ama koşulu var; odun ateşi olacak. avrupa'nın pek çok ülkesinde bina içinde odun ateşi yasak; elektrikli fırında da füme aroması işlemiyor hamura.

    4. italya'ya gittiğinde sürekli pizza yiyen insanlardan olmayın. dev bir gastrokültürü var ülkenin. liguria'da infarinata, toscana'da lampredotto, sicilia'da arancini, veneto'da paglia e fieno, puglia'da fave e cicoria sorun. daha yüzlercesi var.
  • italya'da hangi bölgede yediğinize bağlı olarak değişmektedir. napoli'de önünde uzun kuyruklar oluşan ve o sırada beklemenin hakkını veren başarılı yerler var (bkz: sorbillo) (bkz: sorbillo pizzeria)
hesabın var mı? giriş yap