• payu iyzico'yu 165 milyon dolara satın almış. tamamen bir türk girişimi olarak 6 yıl önce kurulmuş bir teknoloji şirketinin bu denli büyük bir meblağa yurtdışı bir şirket tarafından satın alınması çok güzel bir gelişme.
    edit: bazı yazar arkadaşlar sisteme kayıtlı kart bilgileriniz yurt dışına satıldı. neresi güzel bir gelişme demiş. o açıdan bakacak olursak cebimizde taşıdığımız kredi ve banka kartları ödeme sistemi olarak ya visa yada master card. o kartları aldığımız büyük bankalar ya yabancı ortaklı yada tamamen yabancı garanti bankası, akbank, yapikredi, finansbank gibi... alisveriş yaptığımız yerlere hiç girmiyorum.bu kart bilgilerini satın aldılar söyleminin biraz altı boş bence.
  • güzel gelişme değildir, aksine kötüdür. yani bunu nasıl güzel diye adlandırıyorsunuz şaşırıyorum!
    iyzico kendisini dışarıya açmaya başlıyordu, hemen bindiler tepesine. ben olsam satmazdım. bizim insanımız ederinin biraz üstü fiyat verilince elindekini satmaya bayılıyor. tabi ki devletin firmaları yalnız bırakması ayrıca kendileri için geçerli sebepleri oluyor.
    mesela yemek sepeti, misal trendyol, ya da markafoni, peak games bunlardan diğeri. şimdi de iyzico satıldı.
    biraz yol alan teknoloji firmalarımıza yabancılar hemen çöküyor.
    devlet türk firmaya demiyor ki "al kardeşim 5-6 milyon usd geri ödemesiz hibe" açıl bakalım 1-2 ülkeye neler olacak.
    teşvik etmek yok, destekleme yok. eee, biz nasıl teknolojide marka bir firmaya sahip olacağız?
    bırakın saçma sapan vakıf ve derneklere para vermeyi, absürt absürt projeleri desteklemeyi. vallahi matbayı izlediğimiz gibi izliyoruz şu an teknolojik büyümeleri.
  • doğru olmamasını umduğum haber. iyzico mu payu mu deseler, iyzico'yu tek geçerdim. açgözlü bir firma değildi. payu böyle yaparsa rakibini yokeder ve istedikleri gibi alırlar yıllık aidatı ve komisyonu. sen ürün satsan da satmasan da her sene ödeyeceksin 600tl + %5 bsmv'yi
  • aylık 650 dolar bile maaş almayanlarca eleştirilen muhteşem olay. 6 sene önce 3 kişiyle türküye gibi yatırımcıların önünü kapamakla ünlü bir ülkede start-up başlatıyorsun ve bunu 150 kişiye ulaştırıp başarıyla 165 milyon dolarese satıyorsun. evet 165 milyon dolares. türk lireti ile yaklaşık 1 milyar tele yapıyor. 1 milyar tele. ya bu ülkeden uber siktir edildi, paypal kovalandı, wikipedia yıllardır kapalı, booking türküye’de rezervasyon yapılamıyor, apple iphonelara samanyolu galaksisindeki gezegenlere bile sunduğu global teknik desteği türküye’de vermiyor. 165 milyona iyzico gibi bildiğin “payment gateway” muazzam olay.

    ya bu yeni türküye gibi yeni ekşi sözlük acayip bi şey oldu. inşallah ciddi konularda okuyan çıkmaz. adamlar utanmadan satılmasa iyiydi demiş.
  • paypal'i yasaklarsan iyzico çıkar ortaya, sonra onu da biri alır paypal benzeri, onu da yasaklarsın, sonra miyzikam çıkar vs, bu da böyle bir yorumumdur.

    erken ve ucuza gitmiş bence de.
  • ciddi bi başarı.

    türkiye gibi bi ülkede bi startup'ın kuruluşundan 6 yıl sonra 165 milyon dolar değere ulaşabilmesi ciddi bi başarıdır.

    kurucuları gerçekten yetenekli, vizyon sahibi, çalışkan ve üretken insanlar. bu noktada emekliye ayrılacaklarına ihtimal vermiyorum.
  • memleket için talihsiz bir gelişmedir. kim ne derse desin. galiba bizim bütün dünyada tanınıp bilinen küresel bir teknoloji şirketimiz asla olmayacak. çünkü bu konularda paraya çok tamah ediyoruz ve sabredemiyoruz. tamam paypal'ın türkiye'de önünün kesilmesinin oluşan bu tablodaki payı muntazamdır.

    lakin böyle yeni palazlanan, dünyaya açılan, stratejik mahiyet arz eden yerli ve milli şirketin de sabredilmeden açgözlü bir telaş içerisinde rakip firmaya satılmasını aklım almıyor.

    vakti zamanında facebook'u 1 milyar dolar gibi bir meblağ karşılığında google satın almak istemiş ancak mark zuckerberg şirketinin potansiyelini bildiğinden bu meblağa tamah etmeyerek sabretmiş ve akabinde bugünkü facebook efsanesi doğmuştur.

    bugün facebook çoğu ülkenin ekonomik hacminden daha fazla bir mali gelire sahip.

    o yüzden bu tür şirketlerin açgözlü sahipleri tarafından salt para odaklı düşünülerek satılması memleket için talihsiz bir olay. yoksa şirketin sahipleri kendi şirketlerinin kaderini tayin eder ve istedikleri meblağa da satar.

    ancak mesele bu değil.
  • ilk değil, en değerli hiç değil. daha önce yemek sepeti satıldı, opsgenie satıldı hem de çok daha büyük meblağlara. ama tabi ki güzel bir gelişme. böyle girişimlerin sayılarının artması lazım.
  • mis gibi exit.
    herkesten daha iyi hesaplamıştır onlar merak etmeyin.

    yeni sularda yelken açacaklardır. şimdiden başarılar dileyelim.
  • helal olsun diyenler kendi datalarının satıldığını bilsinler
hesabın var mı? giriş yap