• ismini izmirin eski bir valisinden alır.balçova güzelyalı taraflarında bir yerdedir.adam galiba şimdi savunma bakanı.eğer başka vecdi gönüller yoksa.dersanedeyken (sene 96) sıra arkadaşımın okuluydu.
  • ak$amlari guzel top oynanabilen bahcesiyle, ara sokaklarin arasinda siki$ip kalmi$ standart otesi lise.
  • tam adı izmir konak vali vecdi gönül lisesi'dir. arsası ben ufakken çocuk parkıydı. kaydıraktan kayar salıncakta sallanırdık. çocuk parkı için bile ufak sayılabilecek bu alana kalktılar beş katlı kocaman bir bina diktiler. bahçe olarak da bir basket sahası büyüklüğünde bir alan. etrafı binalarla çevrili, mahalle arasında bir beton oluşum.

    buranın mimarı (pek mimari bir yapı değildi aslında, belki ustalar öyle uygun görmüştür) pek dahiyane bir fikir olarak son iki katı spor salonu yapmayı uygun görmüştür. biz de beşinci katta spor salonunun tam altındaki sınıfta okumaktayız. yukarıda beden eğitimi dersleri olduğu zamanlar dersler iptal; kim ne zaman turnikeye giriyor, kim sandıkların üstünden atlıyor aynen anlaşılırdı.

    kendisi aynı zamanda cansu dere'nin de lisesidir. lise yıllarımıza başka bir heyecan kattığı için geç kalmış da olsam kendisine buradan bir teşekkür etmeyi borç bilirim *.
  • konum itibariyle ara sokaklara sıkışmış olsa da eğitim kalitesi dolayısıyla tercih edilen liselerden biridir. ya da birkaç yıl öncesine kadar öyleydi sonra ne olmuştur bilemiyorum. ayrıca sanatsal faaliyetlere özel bütçeler ayırıp bu konuda etkinlikler yapılmasını sağlayan bir okuldur.
  • an itibariyle sözlüğe giriş yaptığımda karşıma entry olarak çıkan, lisemdir. 3 güzel yılım orda geçti. ufacık bahçesi vardı, top falan oynuyoduk.
  • (bkz: nurhan hoca)
  • 6 yıl oldu mezun olalı belki hayatımın en güzel zamanların geçtiği 4 yılımı geçirdiğim lisemdir. öyle köklü bir geçmişi olmasa da benim için özel bir yeri vardır. ilk aşkımı ilk sabretmeyi beni ben yapan bir çok özelliğimi bu lise sayesinde ve çevresiyle kazandım. sanki dün mezun olmuş gibi hissediyorum hala, tek bir bina olup küçücük o bahçesinde yaptığımız sınıflar arası futbol turnuvaları hala aklımda buradan bütün vecdi gönül mezunu arkadaşlara selam olsun 148 e gidip bir sigara içmez miyiz ?
  • sokak arasındaki ufacık lisemdir, güzel hatıraları vardır. o küçücük binaya o kadar çok dostluk, aşk ve hatıra barındırmıştır ki..
    kısacası özlenendir, vecdili mezun varsa yeşillendirebilir.
  • kız kardeşim 11. sınıf ve naklini bu okula aldırmak istiyor. o kadar uğraştık, okul müdürüyle defalarca görüştük, araya tanıdıklar soktuk. yok asla kabul etmediler. torpilin işlemediği tek okul
hesabın var mı? giriş yap