• ankara'da billboard'larda boy gösteren mali işler müdürü adayı djfsdhfjsd
  • 1936-1979 yılları arasında yaşamış olan ünlü fransız gangster. ülkesi fransa'da ve kanada'da banka soygunu, cinayet, adam kaçırma, kundaklama ve hapisten kaçma gibi birçok suça karışmış ve 39 cinayeti olduğu iddia edilen tehlikeli bir kişidir ve "1 numaralı halk düşmanı" lakabıyla tanınmıştır. buna karşın, karizmatik yapısı nedeniyle birçoklarınca çağdaş bir robin hood figürü olarak görülmüş ve hatta sol kesimde sempatizan yaratmayı başarmıştır. ayrıca fransız ordusuna hizmetleri ve oas faaliyetleri nedeniyle milliyetçi kesimde de takdir toplamayı başarmıştır. bir dönem kanarya adalarında yaşamış ve burada restoran işletmeciliği yapmıştır. ölümü ardından, 1984 ve 2008'de hakkında iki film çevrilmiş ve ismi geniş kitlelerce duyulmuştur. özellikle ünlü aktör vincent cassel'in kendisini canlandırdığı 2008 tarihli iki bölümlük film başarılı bir yapımdır.

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/jacques_mesrine

    hakkında bir haber - http://www.independent.co.uk/…gangster-1766392.html

    hakkında bir belgesel - https://www.youtube.com/watch?v=ytw7dki41-w

    hakkında bir diğer belgesel - https://www.youtube.com/watch?v=_chdgzeumfk

    hakkında çevrilmiş filmler;

    http://www.imdb.com/title/tt0087712/

    http://www.imdb.com/title/tt1259014/

    http://www.imdb.com/title/tt0411272/
  • jacques mesrine ve öldürme dürtüsü

    1970’lerde fransa’nın “bir numaralı devlet düşmanı” jacques mesrine (1936-1979), devlete karşı giriştiği silahlı savaşını çocukken öldürdüğü bir kuşla ilişkilendirir. bir kuş öldürmekle içindeki iyi olanı da öldürdüğünü ileri sürer. ve yaşamı boyunca bu olayı unutmadığını ve sürekli belirli bir hüzünle andığını söyler.

    bir polisin, bir teröristin, bir dindarın öldürme ediminde, sosyolojik maskelerini kaldırdığımızda, yalın öldürme dürtüsünü görürüz. meşrulaştırarak öldüren her kişi içinde taşıdığı öldürme dürtüsünden dolayı öldürür. mesrine ve başkaları, başka koşullarda bu dürtülerini başka şekillerde de yaşayabilirlerdi.

    kişi bu dürtüyü ancak yalın şekliyle yoğuracağı zaman, ulaşacağı duyusal bilinç üzerinden öldürmekten de vazgeçebilir.

    george bataille "iç deney" adlı kitabında hristiyanların isa’nın öldürülmesini ancak kutsal olduğunu varsayarak kabul edebildiklerini vurgular. bu kutsallık ise kurban denilen edim üzerinden gerçekleşir. yani isa öldürülmedi, kurban edildi. kurban etmek yaşamı sonsuzlaştırmak anlamına gelir ve yaşamı ötede bir dünyaya taşımaktır. ancak kutsallık üzerinden öldürenler yaşamı sürekli kılmış olduklarını düşünürler. çünkü öldürme yaşamı süreklilikten koparmak demektir. işte dinsel ve öteki meşru öldürmeler bu problemi aşacaklarına, ondan kaçınırlar. bu, insanlığın çözmesi gereken ama çözemeyeceği bir düğümdür.

    alıntı.
    yazı : halil ibrahim türkdoğan
  • jason statham vb hollywood aktörlerinin pek çok filmde canlandırdığı banka soygunu vb. gangsterlik hikayelerini gerçek hayatta sınır tanımadan yaşamış birisidir. bu açıdan bakınca heyecan verici bir hayat hikayesi ve güzel de filmlere konu olmuş ancak yaşadıkları gerçekte bir trajedi denilebilir.
  • fransızların robin hood'u lakaplı; 60'lı ve 70'li yıllarda fransa'daki bankaların korkulu rüyası haline gelmiş olan; sömürü düzenine kendince karşı çıktığını söylemiş olan bir gangster. çok hızlı bir yaşamı olan bu azılı suçlunun sonu da çabuk ve hızlı olmuş. hayatı iki kez sinemaya uyarlanmış. en iyisi de vincent cassel in oynadığı 2008 yılı yapımı l'instinct de mort. iki bölüm halinde çekilmiş bu filmi izlemenizi tavsiye ediyorum.
  • gerçek, tastamam bir insan.
  • kanada'da kaçtığı hapishaneyi diğer mahkumları da kurtarmak için silahla basıp bir sürü muhafızla çatışmaya girecek, fransa'da tutuklu halde geldiği duruşma sırasında silahla hakimi rehin alıp kaçacak kadar gözü kara bir biriymiş.
  • jak merin hakkında çevrilmiş bir de tv filmi vardır;
    https://www.imdb.com/title/tt0793481/
hesabın var mı? giriş yap