• steven redgrave icin matthew pinsent ne idiyse, 2000 olimpiyatlari sonrasi matthew pinsent'e o olmus kurekci. 2 tek dumencili ve dumencisi katergorilerine ayni gunde girerek ikisinide alabilicek bir duo olusturmuslardir. 2004'te kurek severlerin yillarca unutmayacagi bir 4 tek finali yasatan ve kanadali genclere buyuk hayal kirikligi yasatan britanyali devlerden..
  • geçen yıl tam bugün ayı bir kamyon şöförünün gazabına uğramış kürekçi, kaza sırasında kask taktığı için hayatta kaldığını anlatan şöyle çok güzel bir video hazırlamış;

    http://www.youtube.com/watch?v=nu4qzaiaytu
  • canına susamış biridir. kürek kariyerinden çok tanımazdım ancak bbc belgeselleri sağolsun, ne manyak olduğunu öğrendim. gördüğüm kadarıyla son 4 yılda şu deli saçması işlere bulaştı:

    2 arkadaşıyla beraber güney kutbu'nda kayak yarışına* katıldı. yaklaşık 750 km'lik kar parkurda, eksi 40-50 derecelerde, günde 3-4 saat uyuyarak, ki o da ufacık bir çadırın içinde, soğuk ısırmaları ve iltihaplarla boğuşarak yarışı tamamladılar.

    bu yarıştan canlı çıkmanın verdiği hırsla ertesi sene amerika birleşik devletleri'ni bisiklet, kürek, koşu ve yüzme maharetlerini kullanarak bir baştan bir başa geçmeye kalkıştı. meşhur ölüm vadisi'nde sıcaktan heder olmaktan kurtuldu ve fakat her şey tam düzelmeye başlarken sabaha karşı bir kamyon aynasının kaskına çarpması sonucu hastanelik oldu. beynindeki hasardan dolayı haftalarca hastanede yattı, her türlü fiziksel hareketi sıfırdan öğrendi, hafızası mefta oldu, gitti geldi. tam düzeldim dediği anda sporu bıraktığını açıkladı sanıyorsunuz. nahh.

    bu feci kazadan 6 ay sonra vahşetin çağrısına kulak vererek "dünyadaki en soğuk yarış" namlı kanada yukon yarışına katılarak karda bisiklet kullandı günlerce.

    en son gördüğümde elde pala, sırtta tüfek ve çanta, suların içinde yürüyordu amazonlar'da. neymiş? albay percival fawcett'in 1925 tarihli efsanevi keşif gezisini tekrar hayata geçiriyormuş. yorumsuz.
  • şu anda canlı yayında 40-49 yaş kategorisinde britanya masterlar ergometre maraton rekorunu kırmak için çabalayan efsane kürekçi.

    rekor denemesi
hesabın var mı? giriş yap