• mekanlar ve karakter tasarımları planet hulk'tan fazlaca esinlenilmiş gibi duruyor. hikaye de benziyor aslında. başka bir dünyaya gladyatör olarak gitmek ve o dünyanın kötülükleriyle savaşmak. kolpa bir film olacak gibi. fragmandan anladığımız bu.
  • elde patlama ihtimali olan film. 250 milyon dolar bütçesi var ki hiçbir yıldızın olmadığı bir yapım için oldukça fazla ve devamının gelmesi için şöyle bir 600-700 milyon dolar gişe yapması lazım ki bence zor.

    başrol tom cruise'a teklif edilmiş galiba ama kabul etmemiş zannedersem. o olsaydı zarar etmekten kurtulabilirdi ama bu kadroyla işleri zor. inşallah güzel film olur da yanılırız.

    edit: acımasız davranmışız biraz. yönetmeni sağlam filmlerin adamıdır o yüzden şans verilebilir ama bütçe çok fazla.
  • şurdaki official trailerında kashmir çalan, merakla beklediğim film.
  • ilk 10 dakikası yayınlanmıştır youtube'da tanıtım amacıyla. çok iyi gözüküyor yani izlerken eğleneceğimiz çok net. bu arada taylor kitsch'in nihayet yükselen aktörler arasına girmesi güzel oldu. ayrıca bryan cranston'ımızın makyajı çok iyi olmuş breaking bad'deki haliyle alakasız olması sebebiyle hem çok komik hem başarılı olmuş. gel bakalım 9 mart.

    --- spoiler ---

    http://www.youtube.com/watch?v=oywyec-8c4w

    --- spoiler ---
  • idealist doktor john carter'ın nükleer savaştan 1000 yıl sonrası post apocalyptic dünyanın umudu olmasını anlatan, 2012 yapımı film.

    yıl 2018. yıllar önce çömez bir doktor olarak işe başladığı hastanenin artık yöneticisi olan dr. john carter monoton hayatına devam etmektedir. o sırada abd ve rusya arasında, kuzey buz denizi altındaki petrol sahası için, tartışmalar yaşanmaktadır. her iki taraf da o alanın sahibini silahların belirleyeceğini bilmesine rağmen ilk saldırıp haksız konumda görünmek istemez. fakat her iki tarafın bilmediği şey çin'in iki tarafın kapışması için planlar yaptığıdır.

    çin elit askeri birliği jing zu'ya ölümcül bir görev verilmiştir. ukrayna'ya sızıp sovyetlerden kalma nükleer füzeleri ateşlemek. zorda olsa görevi başarıyla tamamlamıştır jing zu birliği. abd'nin doğu sahilindeki new york, philadelphia ve florida vurulmuştur. füzeleri rusların attığını sanan abd misillemede bulunur. ruslar da karşılığını verir. atılan füzelerden biri de dr. carter'ın yaşadığı los angeles'a düşmüştür. şehirde bulunan 20 milyon kişi acısız bir şekilde küle dönmüştür. fakat dr. carter radyasyona dayanıklı bir mutanttır.

    patlama sırasında bayılan dr. john carter, uyandığında kendini çorak bir arazide bulur. nükleer patlama yüzünden oluşan zaman geçidi john carter'ı günümüzden 1000 sene sonraya atmıştır. bu 1000 sene içinde nükleer savaşın sebep olduğu radyasyon yüzünden mutasyon geçiren çinliler bütün dünyayı sömürmekte, geride kalan insanoğlunu inim inim inletmektedir.

    kehanetlerde insanlığın kurtarıcısı olacağı müjdelenen kişi acaba geçmişten gelen dr. john carter mıdır?
    *******
  • ilk gelen eleştirileri ne yazık ki olumsuz olan film.
  • çocuk filmi desen değil, yetişkin filmi desen; ı-ıh, kesmiyor. gereksiz uzun ve tatsız bir film. zamanınız değil de paranız degerliyse gitmeseniz de olur.
  • stargate sg1 in herhangi bir bölümüne benzeyen filmdir.
  • --- spoiler ---

    filmin ana fikri: istersen mars'ta ol, köpek her zaman en sadık dosttur.

    --- spoiler ---
  • türü seven bir insan olarak filmi izlerken keyif aldım. ancak rahatlıkla 250 milyon dolar etmeyeceğini ve gişede de muhtemelen batacağını söyleyebilirim. zaten 250 milyon dolara film çekip ilk haftasonunda abd box office'de 2. haftasında olan bir çizgi filmin arkasında kalıyorsan batmışsındır.

    bazı yönleri daha önce de defalarca dile getirildiği üzere ciddi manada star wars etkisi altında.
hesabın var mı? giriş yap