• 1895-1898 yılları arasında dünyayı bir tekne ile yalnız başına dolaşan ilk insan olarak tarihe geçmiştir. bu seyahatinde yaşadıklarını "sailing alone around the world" adlı bir kitapta yayımlamış ve bu kitap best seller olmuştur , 1909 yılında 65 yaşında iken çıktığı bir başka yalnız yolculuk sonrasında kendisinden bir haber alınamamıştır.
  • adı günümüzde su altı robotlarına verilmiş denizci. slocum planörü olarak bilinen bu cihazlar su altındaki işlemleri insansız gerçekleştirebiliyor.
  • bir cok denizciye ilham kaynagi olmus buyuk denizci. kitabini okurken seker gibi bir adam oldugunu dusunup durdugunuz bir adam. karada ise basini belaya sokmaktan alamayan bir kisiymis anlasilan.
  • http://www.idefix.com/…asp?sid=bpgll6t3sd3to8gon6y1

    turkce olarak naviga yayinlarinin turk dilineve denizciligine kattigi ince bir solukta okunan,okurken,denizci insanlara vay anam vay dedirten seyirler yapan ,zamaninda cabo de horn civarinda voltalar atan ki orda volta atmak istiklalde atmaya beznemeyen bir action i olan tum circumnavigator lerin okumasi gereken kitap
  • çeşitli badireler atlatarak dünyayı tek başına yelkenli teknesiyle turlayan ilk denizci. kendi eklemeleri ile yarattığı teknesi spray öyle popülerleşmiştir ki 21. yüzyılda dahi denizlerde spray'in planlarıyla yapılmış bir tekne görmek mümkün. hafif kara mizah öğeleri de barındıran ve neredeyse denizcilerin incil'i denilebilecek kitabı sailing alone around the world 1900 yılında yayınlandı. türk denizciliğinin önemli isimlerinden sadun boro'nun da dünya turu fikrinin en büyük mimarıdır kendileri. kitabı naviga yayınları tarafından türkçeye de çevrilmiştir.
hesabın var mı? giriş yap