• yönetmenliğini wai man yip'in yaptığı 2017 yılı yapımı hong kong filmi. film, mütevazı restoranında çalışan yapan bir aşçı ile, michelin yıldızı almış ve fransız mutfağı ekolünden gelen aşçının, bir yarışmada karşılaşmalarının hikayesi.

    https://www.youtube.com/watch?v=tk90nfpyxfc
  • filmi izlemedim ama traileri aşırı derecede shokugeki no soma animesini andırıyor.. michelin yıldızı sahibi aşçı vs. sokak aşçısı ve bunların kapışması, yarışmanın düzenlendiği yer, hatta o balık pazarında dolandıkları yerler. çok benzettim, tabi filmi izledikten sonra daha net konuşabiliriz.
  • orjinali kantonca olup, torrentlerde mandarin dublajlısı bulunmasından dolayı kafayı yedirtmiş, çin yapımı gurme filmi. animecilerin "shokugeki no soumanın çakmasını yapmışlar" serzenişlerine neden olan bu film, 97 dk'lık film süresince tiftik hızı ile ilerleyen klişe bir olay örgüsüne sahip. fakat sonunu güzel bağlayıp bitirmişler. film olarak "meeh" dedirtse de, konsept üzerinden amaçlanan şeye gayet güzel ulaşılmış. yemekler , görseller ve efektler çok hoş. yemek sevdalıları afiyetle izleyebilir.
hesabın var mı? giriş yap