• başlık başa kalmış. tekrar düzenleme ihtiyacı hissediyorum olayın ilk patlak verdiği dönemdeki entry'im aşağıdadır.

    up

    ayrıca sözlüğün hukukçu bireyleri konuya daha hakimlerdir gerekli bilgileri verirler.

    kendini koruyamayacak durumda olan kişiler için yapılan koruma amaçlı müdahaleler direkt nefsi müdafaa kapsamına giriyor diye öğrettiler.

    olayda durum farklı bir boyuta taşınmakla birlikte kendine saldıran kişiye karşı koyması da olayın haklılığını perçinliyor.

    ne diyelim umarım gençliğinin baharında arzu edilmeyen bir sonuç çıkmaz.

    son olarak ''adaletin kestiği parmak acımaz''

    dava sonucundan verilen kararla ilgili verilen karar sonrası entry'im şurada (bkz: #114278311)
  • suçu dayak yiyen bir kadını kurtarmak mı?
    her kadın cinayeti videosunda bu videoyu çekeceğinize kadına yardım etseydeniz demiyor muyuz?? gencecik bir çocuk kadının çığlıklarını duyup yardım etmek için hiç düşünmeden araya giriyor psikopat adam kadını dövememenin belki de öldürememenin hıncıyla araya giren bu çocuğa saldırıyor arbede sırasında bu 19 suçtan sabıkası bulunan pislik geberiyor. şimdi kadir i hapise atmak demek bir daha orta yerde dövülen öldüren kadınlara kafasını çevirip kimsenin bakmaması hiç bi şekilde müdahele etmemesi demek
  • gencecik birinin hayatının karartılmaması için destek görmesi gereken başlık. onun sayesinde bugün bir kadın daha cinayete kurban gitmiş değil.
  • umarım entry ler çoğalır.. sosyal medyanın gücü ülke adaletinde çok etkili bunu hepimiz biliyoruz.. bir kadını yaşattın sen adam..
  • şüphelinin yaptığı ve babasının yinelediği "savunma" doğruysa bir diyeceğimin olmadığı kampanya.

    ancak olayın bu şekilde gerçekleştiği, yani bunun sadece suçtan kurtulmak amacıyla oluşturulan bir savunma olmadığına dair basında yer alan başkaca delil var da ben mi görmedim? şayet yoksa, normal şartlarda şüphelinin yanında neden meyve bıçağı taşıdığı hususunda dahi akıllarda hiç soru işareti oluşmaksızın neden şüpheli savunmasına direkt itibar edildiğini merak ettiğim kampanyadır.
  • karşı tarafta silah yoksa nefsi müdafadan zor yırtar.
  • cinayet işlemiş olan bir kişi için istenen adalettir. "başım belaya girmesin" diye düşünmeyip saçma sapan bir adamla sevgili olmuş kadını kurtardığı için kahraman ilan edilmeye çalışılıyor. ayrıca dışarıda dolaşırken kim yanında meyve bıçağı taşır? ve bu kişinin mezun olduğu lisenin önemi nedir? meslek lisesi mezunu olsaydı ne fark edecekti? son olarak da kendisi olaya müdahale etmeden önce polise haber vermiş mi?

    sırf bir kadın kurtarıldı diye olayın iç yüzünü bilmeden, süslü cümlelerle katili haklı çıkarmaya çalışmak cinsiyetçilik göstergesidir, başka bir şey değil. kimse birilerini kurtarmak için kendi geleceğini ve canını tehlikeye atmak zorunda değildir. kadınların savunmasız olduğu bir dönemde yaşamıyoruz artık.
  • meşru müdafaa kapsamında ceza almadan çıkar inşallah.
  • adalet nedir diye anlamamışların isteyeceği bir şeyi temsil eden başlık.
    kim yanında meyve bıçağı taşır ki? bu hiç normal bir şey değil. ya da korkutmak için bıçağı çıkarmak? bu size normal mi geliyor, hangi sıradan insan korkutmak için bıçak çeker?
    sırf bir kadını kurtarıyor diye serbest kalmasını istemek asıl adaletsizlik. kaş yaparken göz çıkarmak denir bu olaya, en uygun tabir ile. illa o kadına yardım etmek istiyorsa polis çağırabilirdi, asayiş sorumlusu değil nihayetinde.
    eğer o bıçak kendine ait ise, düpedüz katildir. cezası neyse de çeksin.
  • emine annenin boynu kesilip can verirken olayı görüntüleyenlere “neden müdahele etmediniz, kameraya çektiniz?” diye tepki verenler, bu olayda “neden araya girdin ?” diyorlar. işte güzel ülkemin özeti.
    çünkü klavye delikanlılığı bunu gerektirir.
hesabın var mı? giriş yap