• bir agri kesici ve antienflamatuar.
  • sanırım popileritesi çok yüksek olmayan bir ilaç ama şaşırtıcı bir şekilde bendeki etkisi olumlu anlamda oldukça fazladır. kullanım prospektüsünde, ağız, diş, dişeti ve yumuşak doku zedelenmesi ile üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı ağrıların tedavisinde etkili olduğu yazıyor. benim de diş ve şakaklarıma vuran sinüzit ağrıma iyi geliyor. kanımca enfeksiyon ağrıma iyi geldiğinden, beynimi kuş gibi hafif hissediyorum. bu nedenle kafam limitless filmindeki adamda olduğu gibi çok iyi çalışıyor ve zihnim herşeyi alıyor :) tabi biliyorum ki bu ilacı fazla kullanmak beni yer bitirir. ayrıca bulantı, kusma, ülserasyon, baş ağrısı, baş dönmesi, sersemlik, uykusuzluk ve anksiyete gibi yan etkileri olduğundan ülser ve karaciğer hastalarında kullanılması önerilmez.

    edit:ekleme
    astım hastaları kesinlikle kullanmasın. yan etkileri oldukça fazla olabiliyor. ve doktorumun önerisine göre tok karınla günde iki sefer ve sadece ağrının kısa süreli tedavisinde kullanılmalı.
  • hekimlerin kas gevşeltici olarak verdikleri ilaçtır kendileri. kireçlenme, kas eklem ağrıları, iltihap gibi durumlarda ağızdan kullanım içindir. etkin madde diklofenak potasyuma ya da yardımcı maddelerinden herhangi birisine karşı aşırı duyarlılığı olan kişilerde kullanılmamalıdır.
  • dolorex muadilidir.
hesabın var mı? giriş yap