• camiada kisaca kap olarak bilinen hede.
    http://kap.bilten.tubitak.gov.tr/index.jsp
  • halka açık şirketlerin ve aracı kuruluşların mali tabloları, özel durum açıklamaları ve diğer bildirimlerinin elektronik imza teknolojisi kullanılarak güvenli şekilde iletilmesini hedefleyen elektronik bilgi toplama ve yayın sistemi.
  • http://kap.spk.gov.tr/ adresinde şu an için beta sürecinde hizmet veren, hisseleri imkb'de işlem gören şirketler hakkında yatırımcıları bilgilendirmek için (mali tablolar, şirket açıklamaları, dipnotlar vs vs) spk tarafından kurulan web sitesi.

    fikir güzel, fakat pratikte başarısız olacak gibi görünüyor. kendilerine tavsiyem mali verilerin sunum kısmına karışmamaları sadece xbrl formatında veri yayını yapan bir web sitesi kurmaları. bu verinin analizini, sunumunu ise veriyi kullanan kişiye bıraksınlar. o kişi de ister yaygın office programlarını isterse de üçüncü parti programları kullanarak çok daha etkili analiz yapabilir böylece. zira şu hali ile detaylı bir analiz yapmak mümkün değil. zaten web sitesi şu anda dahi yükü kaldıramıyor bile. şu anki hali ile bu site beklentileri karşılamaktan çok uzak.
  • dört senedir bir türlü yanmayan aydınlatma hede hodosu. yeter be kardeşim. dört senedir bir sistem tamamlanamaz mı ya? nedir ki, alt tarafı iki bilanço, dipnot yayınlayacaksınız, o da hepi topu 300 küsur şirket için. ya abd'de olsaydınızda 20000 hisse ile uğraşsaydınız ne olacaktı acaba?

    dört sene oldu, ayıptır ya. devletin size ayırdığı fonlara yazık ya...
  • tübitak tarafından çalışmaları başlatılmış, sermaye piyasası kurulu projesi .
  • bilgiye ulaşmanın imkansız olduğu platform. bir şirkete ait dipnotları arıyorum, bana diyor ki "menüde şirkete ait olan duyurular seçildiğinde, sorgulama sonucunda o şirkete ait fakat duyuru olarak gönderilmiş, mali tablo, özel durum açıklaması ya da diğer tip bildirimlere ulaşabilirsiniz." iyi güzel, ama menüde "şirkete ait olan duyurular" diye bir yer yok! sitenin girmediğim kısmı kalmadı be.

    hayır belki ben görmüyorumdur da, bu kadar da kullanıcı düşmanı olunmaz ki? bilgiye "ulaşmak" istiyorum ben, bilgiye ulaşırken tırlatmak değil.
  • sitelerine rss desteği ekleseler biz taraftarlar için çok önemli bir hizmet sunmuş olurlar. gerçi bir devlet sitesinden düzgün hizmet beklemek de yanlış ama...
  • babaerenler'e katılıyorum, tamam kullanım kolaylığı hakikaten yok, samanlıkta iğne tarzı arıyorsunuz aradığınızı ama yine de böyle bir kaynağın olmasına ben sevindim şahsen. araya taraya kendi ulaşmak istediğim veriyi buldum. üç saat sürse de buldum, nasıl sevindim anlatamam. hey gidi ölümü gösterip sıtmaya razı eden memleketim hey.
  • transfer döneminde internet sitesine reklam alsalar iyi para kaldırırlar.
    bu arada bankacılık ve inşaat sektörünü de takip eder hale geldik alakasızca, ne pis şeymiş kardeşim bu.
  • ilgilendiğiniz spk'ya tabi şirketlerle ilgili son gelişmeleri ücret karşılğı sms ile bildirmektedir. 10 firma için 2,7 tl.
    düşünce süper, rakam da bir yatirimci icin onemsiz sayilabilir. yinede boyle bir kurum icin ucret almak neyin nesidir ki?..hizmetin maliyetinden dolayı deseniz kap bir kobi sirket degil. yatirimcilara borsa oynatip birsürü kesinti, vergi vs diye gelir saglaniyor zaten.

    http://kap.mobilogren.net/web
hesabın var mı? giriş yap