• zor bir hastalıkla mücadele eden insanları iyice zorlayan uygulama. tüm yönetmeliklere göre ücretsiz olması gereken radyoterapi kemoterapi gibi tedavilerden bazı özel hastanelerde çatır çatır para alınması bu duruma örnektir.

    edit : şu merkez radyoterapi tedavisinden ücret almıyormuş.
  • genel bir kanı da ilaç ve tıbbi araştırma şirketlerinin kanserin kesin tedavisine yönelik adımları çok yavaş atmasının sebebinin, gelirlerinin çoğunu uzun süreli ve hastaya yüksek maliyet çıkaran kanser tedavisinden kazandığı durumundan kaynaklandığıdır. deveye sormuşlar, boynun niye eğri diye ... böyle gelmiş, böyle gider ...
  • parası olanı ilgilendirmeyen durum.

    evet siz kalkmış 23.200 tl net maaş alan sınırsız sağlık kapsamına sahip millet vekillerinin bunu mecliste tartışmasını bekliyorsunuz. insan gerçekten hayret ediyor.
  • bu ülkede sağlık hizmetinin ücretsiz olması ütopyadir.
    ama vicdan insanlarin kanser acisinin yanında cep acısı cekmelerini kabul edemiyor.
  • bu arada yanlış bilgilendirme olmasın şimdilik sgk bunların ücretini karşılıyor. ama tabii sgk geçmeyen özel hastanelerde hepsi paralı.

    aman beklediğimiz bu adamlar hepsi ücretsiz olsun tartışmasına girerlerse bence komple paralı olsun, sgk niye ödesin fikrini haklı bulacakları için bence dertsiz başımıza dert aramayalım, hiç çomak sokmayalım.
  • sgk ile anlaşmalı olan özel hastanelerin bir çoğu da kanser tedavisinden para almaktadır. almayan hastaneleri bilen varsa yeşillendirsin editleyelim.
  • kanser tedavisinin artık bir sektör olmasından kaynaklanıyor olabilir.
  • sağlıkta eğitim gibi özel bir hak bu ülkede. yani zenginler sağlıklı yaşıyor, tedavi görüyor okuyor ve eğitiliyor..
    bizimde başımızda kemoterapi belası olduğu için bu duruma yakinen şahit oldum. devlet hastanelerinde hastalara adeta sadaka dağıtılır gibi tedavi imkanı sunuluyor. insan yerine bile konulmuyor çoğu zaman ve doktorlar hastalarının durumlarını takip etmiyor zira onlar için hasta demek sadece iş demek, mesai demek.
    basit bir serum için bile annemi özel hastaneye götürüyorum çünkü devlete gitsem biliyorum yine oradan oraya süründürecekler ve altı üstü bir serum için saatlerce hasta kadını bekletecekler. ama kemoterapi olayı özel hastanelerde ciddi para ve buna gücümüz yok maalesef.
  • aslında benim bildiğim 2010'lardan beri türkiye'de özel hastanelerde tüm kanser tedavileri ücretsizdi. öyle anlaşılıyor ki, bu bilgi çok doğru değilmiş. ama o zaman da en azından bazı hastneler doğrudan kanser tedavisi faturası kesmek yerine başka isimlerle fatura kesiyorlardı. belki sgk ile anlaşmalı olunmasıyla ilgili bir konuydu.

    fakat en son 2016'da sağlık bakanlığı müsteşarı şöyle bir açıklama yapmış. bu konu ne oldu acaba? eğer olursa dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulama olarak tarihe geçecek, belki de sevgili hükümetimizin türkiye'ye yapıp yapabileceği en büyük hayır bu. erdoğan'ın da bu konuya kişisel bir ilgisi var herhalde ki, hakkında kayda değer bir kamuoyu vs. olmamasına rağmen bu konu gündeme geliyor. biraz da kamuoyu desteğiyle türkiye'de gerçekleşmesi oldukça mümkün. keşke bu konularda biraz bilinçli bir kamuoyu oluşsa da bu vaatlerin hesabını sorsa, takip etse. devrim niteliğinde bir gelişme olur.
  • ölüm riski yüksek olan hastalıkları tedavi için masraf alınması acı verici bir durum,devlet ne için var?
hesabın var mı? giriş yap