• pixar tarafından yapılımış ve walt disney pictures tarafından yayımlanacak animasyon filmi.
    kayıp balık nemo'nun devamı niteliğindedir. ilk filmde olduğu gibi, senaryosunu andrew stanton yazıp yönetmiştir. angus maclane ise yardımcı yönetmen olacaktır.
    filmin 17 haziran 2016 tarihinde yayımlanması planlanıyor.
  • (bkz: finding dory)
  • bana balinaca konusmayi oğretmis sevimli baliğin hikayesi. bi insanın en sevdiği film kayıp balik nemo olabilir mi ya?!
  • daha önce böyle bir filmin geleceğini duymadığım için linki görmemle birlikte inanılmaz mutlu olduğum film.
    umarım güzeldir. umarım bir neslin en sevdiği filme * ayıp etmemişlerdir.
  • 3 yaşındaki ikiz oğullarımla gidip onlardan daha fazla eğlendiğim film oldu. lakin filmin bitmesine az bir süre kala çıkalım diye tutturdular. dolayısıyla izleyemedim sonunu... ne oldu çok merak ediyorum:(
  • pixar tarafından yapılmış ve walt disney pictures tarafından yayınlanmış bir amerikan 3 boyutlu animasyon filmidir. 2003 tarihli pixar filmi kayıp balık nemo'nun devamı niteliğindedir; dory, nemo, marlin ve balıkçı teknesi çalışanları bu filmde de mevcuttur. ilk filmde olduğu gibi, andrew stanton senaryosunu yazıp bu filmi yönetmiştir. angus maclane ise yardımcı yönetmen olmuştur. film amerika birleşik devletleri'nde 17 haziran 2016 tarihinde yayınlanmıştır.
  • bazen hüzün basar, umutsuz hissedersin, ışık belli belirsiz görünüyordur, böyle durumlarda açıp izlenecek filmlerden.

    --- spoiler ---

    dory bi enstitüde ailesiyle yaşamaktadır. onlarla saklambaç oynarken bile oyunda olduğunu unutup dikkatini başka şeylere verecek kadar kısa süreli hafıza problemi yaşar. ve çocuk yaşta bu problemle mücadele ederken ailesini kaybeder ve sürekli onları arama çabasını sürdürür. bi gün arkadaşlarıyla bi gösteri izlerken ailesiyle ilgili bi anısı gözünde canlanır ve onları bulmak için iki arkadaşını da yanına alarak yola koyulur. bilinçli olmayan uğraşların sonunda enstitüye girer ve orada yeni bi arkadaş edinir. arkadaşı enstitüde daha tecrübeli olduğu için dory'ye ailesini bulmada yardım eder. enstitüde dory'nin ailesini ararken türlü türlü maceralara girişirler ve sonunda tesadüfen dory ailesi enstitü yakınlarında bulur. ama bu sefer ailesini aramak için yola çıktığı arkadaşları başka bi şehre gidecek kamyonda hapsolurlar ve dory ailesiyle birlikte onların peşine düşer. dory, (bkz: dory gibi düşünmek) sayesinde türlü problemleri çözerek başka şehre gitmekte olan kamyonu arkadaşıyla kaçırarak hepsini özgürlüğüne kavuşturur. ve sonunda dory bu insanlarla hak ettiği bi hayatı yaşamaya başlar. çünkü dory aklına koyduğu her şeyi başarabilmektedir.

    --- spoiler ---

    (bkz: what a wonderful world)
  • filmin ismini unutup neredeyse “kayıp balık nemo: dori’nin yolu” diye yazacaktım. şaka bir yana anksiyete ve minör depresyonlu günlerime bir bardak gözyaşı dökmüştür. seneler sonra kendimi içimden “p. sherman 42 wallaby way sydney” derken buldum ve devam filmi niteliğinde olan hüzünlü hikayeye giriştim. keşke yeniden küçük olsam ve bu filmi de o zaman çıkarmış olsalar dedim. pixar kapandığından beri keyfim zaten yerinde değildi. sağ olsunlar artık hiç değil.

    --- spoiler ---

    dori’nin ailesinin deniz kabukları ile (hala da taşıyorlardı yerlerini belli etmek için) çocuklarını senelerce beklediklerini görmek beni ağlattı. sanırım sevginin çözemeyeceği az problem var.
    nemo’nun babasının (adını unuttum kusura bakmasın) “anlamıyorum, neden sanki bu resifin kenarına gelince biri hep gitmeye çalışıyor? bir kere de manzaranın keyfini çıkartsak!” demesi ve filmin sonunda gerçekten resifin manzarasını seyretmeleri…

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap