• arkadaşlar müzdarip olduğumuz bi konu yüzünden bu başlığı açma gereği duydum. eşimle kedi almaya karar verdik ve her seferinde petshopcu arkadaşlar tarafından caydırılıyoruz.

    mesela ilk egzotic shothair almaya karar verdik bikaç yere sorduk hastalık hastası kedidir veterinere maaşı ödersiniz dediler.

    scotish almaya karar verdik, kendini sevdirmez tırmalar dediler.

    en son iran almaya karar verdik bu kedi evde beslenmez aşırı tüy döker yaşayamazsınız diyolla

    şimdi size sorum şu

    evde kedi besleyeniniz var mı ? cinslerini ve yaşamlarının nasıl olduğu hk. bilgi verir misiniz?
    hem biz hem başkaları yararlansın

    not : satınalma sahiplen diyecek olan arkadaşlar bu cinsleri kimse sahiplendirmiyo maalesef ona da baktık

    zorunlu edit : arkadaşlar ne çok laf ettiniz anlayamıyorum. öncelikle alacağımız şey bi can sokağa atmak nedir yahu. çocuk bunlar ömürlük onunla yaşayacağız bu yüzden doğru karar vermek adına kedi besleyenlerden tavsiye almak istedik. ayrıca sahiplen diyenlerin hepsi mi evde tekir kedi besliyo bi biz mi cins istedik anlamadım
  • en yakın ve en sevdiğiniz arkadaşınız olacak geç kalmayın hemen sahiplenin
  • her cinsin kendine göre huyu suyu vardır ne beklentidesiniz anlamadım valla. ilgilenmeyeceksen alma. mükemmel kedi yok. tüy döker tırmalar miyavlar. vererinerede götürürsün mamasınada para verirsin.
  • almayın, alıp da eve , yeteneklerini tıkıp, köreltmeyin.

    nasıl olsa çirkin bir kedi almayacaksınız. çoğunuz cins kedilerin peşine düşecek. onun için gösteriş yapmaya kedi-medi alıp, o hayvanların da iyi-kötü hayatının içine etmeyin.
  • hayvanlara eşya muamelesi yapan canlılarsanız lütfen kedilerden uzak durun. gidip sehpa alın kendinize, halı alın ne bileyim yeni bir nevresim takımı falan alın ama instagram'a cins kedili "havalı" storyler atmak için kedilere bulaşmayın.
  • bir adet british shorthair besliyorum. bize geldiğinde henüz 50 günlüktü. şuan 5. ayına girecek.
    öncelikle tatlı olmalarının yanında büyük sorumluluk gerektiriyor bunu bilmeniz lazım.
    örneğin: bizim kedimiz ishal olduğunda emin olun evde sıçmadığı yer yoktu. kediye de kızamıyorsunuz çünkü elinde olan bir şey değil, tüm kakasını oraya yapmıyor, parça parça evin her yerinde buluyorduk (sıvı bir şekilde). uzun süre devam etti bu durum, çeşitli yöntemlerle ancak 1-2 haftada kontrol altına alabildik. onu geçtim, iç parazit hapından sonra eve her gelişinde halının üzerine kustu, iğrenmedim temizledim her defasında.
    velhasılkelam bunlar çok sevimli canlılar, yeri geliyor mutsuzluğunuzu sarılarak atıyorsunuz, yeri geliyor hoplayıp zıplayışıyla mutlu oluyorsunuz. ama yukarıda bahsettiğim sorunlar baş gösterdiğinde "aa bu ne böyle, iğrenirim ben bakamam" diye düşünüyorsanız hiç bu işlere girmeyin.
  • sen kedi besleme.
    cins olacak,huyu güzel olacak,veterinere gitmeyecek,hep sevdirecek vs. vs.
    önce hayvan sevgin olacak,alacaksın sokaktan tekir,tıkır tıkır takılacaksın.sonra öğrenecek ve göreceksin sokaklarda ne kadar aç kedi varmış.
    ama götü boklu memlekette ingiliz asilzadesi herkes.
    parayla hayvan satın alanın benim gözümde kadın satın almaktan farkı yoktur.
    hadi iyi forumlar.
  • sen ne cins bir insansın? acaba o kedi seni sahibi olarak kabul edecek mi? sokakta ve barınaklarda sevgiye muhtaç onlarca can varken nedir bu cins kedi sevdası anlamıyorum. cins olunca koltuğa ve mobilyalara daha mı uygun oluyor ne oluyor? ayrıca vücudunun %100ü tüyle kaplı olan bir canlının tüy dökme sorunundan bahsediyorsun. işte bu yüzden bir hevesle alınıp bakılmayan, sonra da sokağa atılan canlarla dolu ortalık.

    salın artık şu cins kedileri de insanlar ticari amaçla üretip durmasın.
  • satın alma sahiplen. buraya bunun dışında bir şey yazanın da ta amk.
hesabın var mı? giriş yap