• iki kedi arasındaki bile yeterince gürültülüyken, 5-6 kedi arasında geçeni insanı uykusundan uyandırabilecek şiddettedir.. genellikle çocuklarının bulunmadığı yerleri, boş arsaları falan tercih eder bunu gerçekleştirmek için kediler..
  • (bkz: cat fight)
  • metrelerce zıplayabiliyorlar, durup durup birbirlerini süzüyorlar, ani ve sert hareketlerle kavga ediyorlar, birbirlerine bol bol rest çekiyorlar.

    insan kendini kung fu filmi izlermiş gibi hissediyor vallahi...
  • gerçekleştiğinde tüm işimi gücümü bıraktığım, hatta yürürken yolumu değiştirmek suretiyle izlemekten geri kalmadığım atraksiyon.
  • kavga esnasında bazen çocuk ağlaması gibi iniltiler de çıkarırılar bir nevi disconnectus erectus iniltisi...çöptenekesi içinden hobaaraa diye çıkıp önünüzü kesen kediler kesin kavga ediyorlardır da sizi insan olarak bile görmüyorlardır o anda.görseler zaten çekinirler ne biliyim yaparlar bişeler ama yok kavga etsinler,cıyaklasınlar,gözleri dönsün, caddeye felan fırlayıp o hırsla bi arabanın altında pösteki olsunlar,olcak iş değil yani..
  • genelde eften püften meseleler yüzünden çıkan ve çok uzun süren kavgalardır, kuru gürültüdür ama, çoğunlukla yumruk yumruğa kavgaya dönüşmeden laf dalaşı şeklinde geçer..tuhaf seslerle uzun uzun meydan okurlar birbirlerine..dillerini bilsem bizde bi söz var havlayan köpek ısırmaz derler diycem ama anlamazlar ki, hem anlasalar da biz köpek değil kediyiz artı biz havlamıyoruz miyavlıyoruz derler, lakin bu nasıl miyavlamaktır sormak isterdim kendilerine..

    bunların bu derece uzun kavgalarının ardında bence karnı tokluk yatıyor; yoksa vahşi doğadaki akrabalarına bakın sadece beslenmek için ya da iktidar meseleleri yüzünden kavga ederler..sokak kedileriyse ya karı kız meselesi ya da ufak tefek yiyecek meselesi yüzünden karşıya gelirler..balık kılçığı yüzünden kavga edenine bile rastladım ben..dedim ya hep karnı tokluktan kaynaklanıyor bunlar; vahşi doğada değiller; karışanları edenleri yok, e insanlar da boş bırakmıyorlar çöp kutularını..noluyor can sıkıntısından giriyorlar birbirlerine..yine bir anekdot olarak ev kedilerinin bu kavgalara hiç bulaşmadığını vurgulamakta fayda var; tamamen cahil cühela aylak sokak kedilerinin marifetidir bunlar.

    bir de bu kavgaları ayırmak sevap mıdır diye düşünürüm her denk geldiğimde, çoğu zaman ayırırım ama belgesellerdeki adamlar vahşi doğanın dengesini bozmamak için müdahale etmezler ya o gelir aklıma..sonra bunların vahşi doğada olmadıklarını düşünerek avuturum kendimi..
  • her zaman dalaşma ile bitmeyen kavgalardır bunlar. bazen iki kedi yaklaşık 10 dakika süre ile karşılıklı tehtidkar bir biçimde nağra attıktan sonra hiç bir şey olmamış gibi oturup yalanmaya başlarlar. bazı durumlarda ise sokağa saldığınız erkek kedinizin kulağına küpe takılabilecek şekilde kulağının delinmesi, suratının façalanması ile sonuçlanabilir bu kavgalar. ayrıca o sırada kavga eden kedilere yemek verince pek ilgilenmiyorlar, sizden kaçıyorlar.
  • insanı en derin uykusundan bile kolaylıkla uyandırabilecek kulakları zorlayan hadisedir* eğer üst katlarda oturuluyorsa kedilere müdahale etmek neredeyse imkansızdır ama zemin yada giriş katıysa bir kova su ile bu duruma hemen çözüm bulunabilir.
  • kedilerin o sesleri nasıl çıkardığını anlayamadığım omuz omuza mücadeledir. arkadaşların kendi rutin miyavlamalarının dışına çıkıp insan yavrusuna benzer sesleri nasıl çıkardıkları şaşırtıcı bir ayrıntısıdır vahşi olmayan doğanın.
  • sıkı raconu olan kavgadır.
    önce dille sataşılır.
    en sıkı küfürü eden kedi diğer kediyi meydandan uzaklaştırır.
    küfürleşme devam eder ise olay kaba kuvvete döner.
    sıkı penç olayı devreye girer.
    gerisini gözlemlemedim içim kaldırmadı.
    ama bu kavgaya saygım sonsuz...öğrenecek çok şey var içinden...
    mırrrourrrrrr....
hesabın var mı? giriş yap