• kedinin evden kacmasi genelde geri dönmesiyle sonuclanir, fazla endi$e yapilacak bir durum degildir. di$arida özgürlügünü bulacagini sanan minik dostumuz, kapiyi ya da ppencereyi acik buldugu bir anda firlar di$ari ancak aradigini bulamayip evinin sicak ortamina geri döner. ne de olsa ona orda yemek verilmektedir, su verilmektedir, isitilmaktadir, sevilmektedir vs. vs.
  • kedinin evden kaçmasının genelde geri dönmesiyle sonuçlanıcağına güvenip kapıyı pencereyi açık bırakma durumunda günün birinde kedinizin bir daha dönmemek üzere evi terketmesi üzerine yaşanan üzücü durum.
  • kediler genelde kolay kolay yaşadıkları yeri terk etmezler; hatta zorla uzaklaştırıldıklarında bile kilometrelerce uzakta dahi olsalar evin yolunu bulur dönerler (karikatürlere bile konu olmuş bi efsanedir bu durum) bir patisi yağda bir patisi balda yaşayan bir kedi evi terk ediyorsa kedi sahiplerinde bi sorun var demektir. yani kediyi o denli bıktırmışlardır ki kedi sonunda isyan edip dağa bayıra salmıştır kendini. bir de istisna olarak eşsizlikten delirmiş bir kedi de yapabilir bunu; ama çok nadirdir.
  • günde beş kez tekralanadıgı ve her seferinde "kızıımm, nerdesin salak hayvan?" nidalarıyla sokakata bagırındıgınım için, beni konu komşuya rezil eden durum. bu arada bir patisi tavukta, öteki patisi sütte olan kedinin sırf meraktan evden kaçtıgını ve onu bulmak için en etkin yolun mahallenin çocuklarını gofret vaatleriyle organize etmek oldugunu ekleyelim.
  • kediniz evde eşyaları saça saça dörtnala koşarken koltukların şeklini şemalini değiştirirken ve günün 20 saati dörtdönüm bostan hesabı her yeri tüy içinde bırakarak yatarken ; "nerde ben de o şans...kaçsa da kurtulsak...acaba biz mi ondan kaçsak" gibi şakalara sebebiyet veren ama kedi gidip de gelmeyince insanın içine kor gibi düşen acı hadise...
    (bkz: pisi pisi pisikopatım)
    (bkz: ne senli ne de sensiz)
    (bkz: allahım nedir bu başıma gelen)
  • çok defa, kedinin başka eve taşınmasıyla karıştırılabilen bir olaydır. çünkü kediler kendi kararlarını kendileri verebilen çok bilmiş varlılardır...
  • kediler oluceklerini onceden anliyorlar. annemin teyzesi ben kucukken onlarin meleklerle konusabildigini, azraili de onceden gordugunu soylerdi. sonradan ogrendim ki tek ozellikleri dort ayak ustune dusebilmek ve sevince mirk mirk etmekmis. neyse efendim. bu tuylu seyler bi sekilde oluceklerini sezip, bulunduklari yerden kaciyorlar. neden evlerinde olmek istemiyorlar tartisilir tabi. ama kedi yasliysa ve evden kacip bir daha geri donmemisse buyuk ihtimalle evinden uzakta yumusak biyer bulup, orda uyuyarak olmustur.
  • evi bulamayarak geri dönmemesi gibi durumlarda oldukça iç acıtan bir hadisedir.. hatta aylar sonra yolda gördüğünüzde sizi tanımamazlıktan gelirse yıllarca verdiğiniz emeklere acırsınız ama kedi işte.. fırk.. *
  • bunların yedigi önünde yemedigi arkasında ama gözünü karartmıs versiyonları birinci, ikinci kattan asagı atlamak suretiyle bile tüyerler. evdeki diger kedi arkasından bakakalır..
  • genellikle sokaktan gelme kedilerde rastlanan bir durumdur. eve bir türlü alışamaz, verilen mamayı es geçip yemek çalar masadan, evdeki çöpleri karıştırır, ulaşabildiği her şeyi paralar, tuvaleti dışında her yere işer sıçar, sürekli şikayet eder, kafasına estikçe tırmık atıp kaçar, kendini kesinlikle sevdirmez, elletmez. kısaca rahatlık kıçına batar bunların. ve sonunda da yüksekmiş, düşünce kek gibi yere yapışırmış diye bakmadan atlar aşağı camdan.
hesabın var mı? giriş yap