• maksimum 1 yıl sonra ya ayrılacak ya da nişanlanacak olan çiftlerdir.
  • kezban kısmısının kıskançlığı ve zoruyla bu hale gelen çiftlerdir. yoksa erkeklerin durup dururken yüzük takmak isteyeceği ancak hayaldir. sevgili kezbanımız tek taş merakından, berkecan ve sudenaz ın nişanından etkilenerek bunu er kişiye dayatır.
  • er kişinin (kıskanç olsa gerek) "sevdiceğime benden başka kimsecikler bakmasın niyetlenmesin, başı bağlı olsun" diye kendiliğinden yüzük almasıyla da ortaya çıkabilecek çiftlerdir.
  • gençlik yıllarında beyin fonksiyonlarının tam olarak gelişememesi neticesinde uzun süreli ilişkilerde görülen çift.

    bu çiftlerin primatlar gibi birbirlerine sarıldığı ve adeta birbirlerinin bitlerini temizleyerek sosyalleştiği görülür. karıcım kocacım diyeni mi ararsın, aile içi konulara karıştıranı mı ararsın. acemilik işte. daha ne bilsin ki sevmeyi sevilmeyi. ilk denemesinde kaptırıyorlar.
  • yüzüklü ellerini çekip facebooka koyan çiftlerdir.
  • ailelere haber verecek kadar ciddi de olsa aileler muhtelif akla hayale sığmaz seremoniler yapılmadan yüzük takıldı kabul etmediğinden böyle anılan çifttir. şimdi bakıyorum yabancı filmlere; kendi arasında, dağda, bayırda takılması farketmiyor, yüzük takıldığı anda "we are engaged :)))" oluyor. bizde ille konu komşu eşe dosta teyit ettirmek gerekiyor bu olayı. "ismail emmi, gördün bak yüzüğü taktık, mübeccel teyze sen arkada kalmışsın, şahit oldun değil mi yanaş şöyle iyice gör bi yüzüğü, herkes gördü mü, tamam mı, bunu adı nişan arkadaşlar, dağılabilirsiniz, bu arada bir sürü saçmasapan iğrenç kostüm satın aldık ve kuaförde toplam olarak 29 saat geçirdik ama önemi yok". siz ciddi iseniz evlenme konusunda yüzük takılması veya takılmaması ya da bu yüzüğün 388 kişinin huzurunda takılmış olmasının önemi yok.
  • lisedeki erkekler için sex yapmanın, kızlar içinse aşkın anahtarı.
  • ilişkilerini ciddi boyuta taşıdığını zanneden salakların yaptığı hareket, çoğu çift de kendini avutur bu şekilde. sadece kezban denilen kızlar değil adlandırmakta bile güçlük çektiğim türk erkekleri bu zemini hazırlamıştır. ilişkide güvensizliğin, ciddiyetsizliğin en büyük örnekleri de bu tiplerde görülür zaten. yüzük takmış; arkadaş ortamında, tanıdığı insanların yanında yüzüğü çıkartır, tanıdık birisiyle karşılaştığında saklamaya çalışırlar ama dışarıda farklı ortamlarda bulununca milletin gözünün içine sokarlar yüzüğü. hele ailesi görmesin diye yüzüğü oraya buraya sokup saklarlar. yüzük bir semboldür, ciddiyet işidir benim; sahibim var gibisinden köpek tasması gibi taşınacak bir şey değildir. kaldı ki bu aptal tiplerin çoğunun ilişkisi uzun sürse bile bir sonuca varamadan biter gider. 16-17 yaşında yüzük takıp da biz evleneceğiz diyen çok tip gördüm 10 tanesinden en fazla 1 tanesi bu emeline ulaşabilmiştir. bu tipler bir de birbirlerine sözlüm, nişanlım gibisinden hitab edip etrafına da okul bitsin biz evleneceğiz moduna girerler ya en ifrit olduğum nokta bu işte. bu işler yüzükle, bilezikle olsaydı ohoo..
  • güven sorunu olan çiftlerdir. bazen parmakta, bazen de boyunda kolye ucu gibi taşınan bu yüzük, lisede hatun kısmının erkek arkadaşına attığı "ulen madem sana veriyorum, al şunu tak da yan sınıftaki buse görsün, yemekhanede yanına oturmasın" tribidir. lisede böyle kaç kişiye taktım hatırlamıyorum, yüzüğü.
  • erkeğim ve sevgilimle takmak adına yüzük aldım, sade alyans cinsinden. ama bu ne güvensizlik ne de cinsellik için, 3 yılı tamamlayıp 4. yılımıza girdiğimiz şu günlerde 3 yıldır devam eden ve allahın izni ile her daim sürecek bu ilişkinin bir simgesi olsun arzumdu. sevgili hatun kişisi de en ufak bi baskı yapmadı bana bu konuda, aramızda konuşması geçen bi konu da değildi üstelik, tamamen içimden geldi, yani olay bütünüyle bu güzel istekten ibaret, velhasıl kelam her zaman diğer yazılarda ki gibi bir durum söz konusu değildir yani.

    edit: imla
hesabın var mı? giriş yap