• merhaba,

    çaylak bir arkadaşımın talebi üzerine başlığı açıyor ve yaşananları onun ağzından aktarıyorum.

    (bkz: bursa'da site havuzuna girmek isteyen suriyeliler) başlığında nefret kustuğunuz, iğrenç bir ırkçılık örneği sergilediğiniz durumun gerçeğini ve doğrusunu sabırla okuyarak öğrenin lütfen.

    bursalı bir iş insanıyım. birçok bursalı iş insanı gibi mudanya'daki arya sitesinde yazlık bir dairem var. 15 temmuz cuma günü misafir ettiğim üç arkadaşımla birlikte sitenin havuzuna indim. biri bae'li iş insanı, diğer ikisi alman vatandaşı doktor olan arkadaşlarımla (biri çok meşhur bir kalp cerrahıdır) güzel vakit geçirmek ve biraz serinlemek harici bir niyetimiz yoktu.

    arap asıllı misafirlerim kendi aralarında arapça konuşunca site sakinleri onlara tepki gösterdi. karşılıklı söz dalaşı da kavgaya, itişip kakışmaya döndü.

    türkiye cumhuriyeti vatandaşı olduğumu ayrıca misafirlerimin de almanya vatandaşı olduklarını söylememe rağmen sitede konaklayan diğer kişiler bizleri dışarıya atmaya çalıştı, küfür ve hakaret etti.

    olayın daha kötü bir yere gitmemesi için can havliyle bu kişileri iterek kaçmaya çalıştığımız esnada karşılıklı itişmeler ve küfürleşmeler yaşandı.

    ben böyle iğrenç bir ırkçı tavır görmedim. 2022 yılında böyle bir ırkçılıkla karşılaşabileceğim hiç aklıma gelmezdi. bu problemin havuzda denk geldiğimiz birkaç ahlaksız ırkçı ile sınırlı olacağını sanırdım ki akşam tüm sosyal medyada bizim olayın binbir yalanla yeni bir ırkçı nefret dalgasına dönüştüğünü görüp daha fazla üzüldüm.

    1964 yılındaki meşhur (bkz: 1964 monson motor lodge protests) ırkçı saldırısı geldi aklıma. orada otel müdürü james brock siyahiler havuza giriyor diye asit dökmüştü. allah'tan biz asit dökülmeden kurtulduk.

    edit: anlatılanın yalan olduğu böyle de olsa ne olurdu demek istediğim filan söylenmiş. kesinlikle olay böyle yaşanmıştır. buyrun
    haber linki

    edit2: 2 alman vatandaşının nasıl arapça konuştuğunu anlamayan bazı arkadaşlar var. * basitçe anlatayım arap oldukları için.

    edit3: yeni bir ırkçı nefret dalgasına sebep olmak bir yana dursun insanların içlerindeki nefret duygusu azalır, duydukları her şeyin doğru olmadığını anlarlar ve düşünmelerine sebep olur diye başlığı açmıştım ama şok oldum. inanılmaz bir ırkçı nefret var. olayın doğrusuna bile insanlar inanmıyor, inananlarda ırkçı nefretlerini kusmaya devam ediyorlar.

    ortada bir yalan var, çaylak bir arkadaşımızın başına gelmiş iğrenç bir olay var. bu yalanı dillendiren ırkçı bir parti ve lideri, yüzlerce sosyal medya hesabı, yüzlerce entry var. ama bu kimsenin umrunda değil. çok ilginç. gerçekten çok ilginç. sırf ırkından dolayı güzel ülkemizde havuzdan kovulan iyi eğitimli değerli insanlar var. bu insanlara çiçeklerle gidip özür dilemek gerekirken başlarına gelen iyi olmuş diyorsunuz. ben abd'deki kezzap vakasını örnek diye göstermiştim ama içimizde binlerce kezzaplı ruh hastası ırkçı varmış. ülkem için çok üzücü.

    edit4: ırkçı arkadaşlar maşallah site kuralları ve havuz kuralları konusunda çok bilgililer. bu haber medyaya suriyeli 15 kişi zorla havuza girmeye çalıştı diye yansımadı mı? milyonlarca insan bu haberi bu şekilde yalan olarak duymadı mı? ülkedeki nefreti körükleyen bu insanlara karşı söyleyecek bir sözünüz yok mu?
  • tescilli bir aktrolün "böyle olsa ne olurdu" düşünceli kompozisyon çalışması. ikisi alman biri arap 3 kişi varsa, kendi aralarında arapça konuşan kim?

    puanım 100 üzerinden 7-8 falan. imla kurallarına falan dikkat edilmiş, o yüzden..
  • eğer olay anlatıldığı gibiyse kurunun yanında yaş da yanmış. lakin böyle olması bile, insanların tepkilerini haksız çıkarmaz. etraftan arapça ses duyduğumuz anda tedirgin oluyoruz.

    sonuç olarak; böyle bir durumda söz konusu vatandaşın da tepki gösteren halkı anlaması gerekmektedir.
  • ünlü futbolcu hakan ünal, jet sosyete ajda hanım, iş insanı ali bey.. hepsi burada mudanya arya sitesinde konaklıyor!
  • 12 temmuz'da gündem olan olayın aslında 15 temmuz'da yaşanmış olması.

    ayrıca bae'li bir kişi var ama kendi aralarında arapça konuşuyorlarmış...

    edit: adamlar arap ise neden alman vatandaşı olduklarını belirtip medeni göstermeye çalışıyorsunuz? yazıyı yazan da az ırkçı değilmiş...

    edit: ekleme
  • üzüntüden kahredemeyen olay.

    yallah arabistan'a...

    aktrol: görsel
  • bulunduğu sitenin havuz kullanma kurallarını okuyup okumadığını merak ettim.
  • yalan olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam :)
    edit: çaylak yazar mesaj at diye buna söylüyor ama olayın avukatlığını özelden mesaj atarak yapıyor :)
    verdiği haber kaynağı da foncu serbestiyet :)
  • yarın ekşide istediğim gibi yalan söylemem engelleniyor bu ne biçim özgür platform diye başlık açıp ayrılır.
    ekleme: çaylaktan gelen mesaj üzerine başlık açtığını iddia edip özelden kendisi yanıtlıyor.
    diğer soru kalan 11 kişi nereden geldi ?
  • yeni bir çeşmeli turizmci vakası. sözlükte çok geyiği döner artık. alman vatandaşı arap misafirlerim şdsnfsdkfşsdfsd
hesabın var mı? giriş yap