*

  • turgut özal'ın; abd'den ve çalıştığı dünya bankası'ndan getirtilip, çifte müsteşar ve "koltuksuz bakan" yapılarak türkiye'nin başına hortlatıldığı hükümet.

    (türkiye'deki yöneticilik geçmişi açısından; 1967deki dpt kurumunda oluşu da var gerçi özal'ın. ama o ara, sözü geçtiği söylenemeyecek bir memur salt olarak. o aralar, haliyle pek de türkiye'nin başına hortlamış sayılmaz tabi.)
  • 12 kasim 1979 - 12 eylül 1980 arasi görev almis ve dönemin basini tarafindan "kerhen milliyetci cephe" olarakta adlandirilan hükümet. bunun nedeni iki kez hükümet olan demirel-türkes-erbakan üclüsünün bir kez daha beraberce bir olusum icinde bulunmak istememeleridir. türkes ve erbakan kerhende olsa demirelin azinlik hükümetine destek vermislerdir.

    bu hükümetin tartismali (bkz: 24 ocak kararlari) altinda turgut özal imzasi olup demirel tasdiklidir. 24 ocak kararlarinin hemen ardindan yapilan plan ve bütce görüsmelerinde necmettin erbakan süleyman demirel'e o kadar aciz anlar yasatmistir ki msp'liler bu görüntüleri yurdun dört bir yanina dagitip 'bakin hükümete oy veriyoruz ama hangi sekilde!' diye propaganda yapmayi ihmal etmemislerdir. o anlardan bi demet...
    http://www.youtube.com/…mijr0dt7lfw&feature=related

    12 eylül 1980 günü film biter. demirel 12 mart 1971'de yaptigi gibi sapkasini yanina alir ve usulca cikar gider. meclis artik askerlerindir.
    http://i.radikal.com.tr/…1/04/18/fft5_mf704504.jpeg
  • (bkz: 44. hükümet)
hesabın var mı? giriş yap