• şubat ayında inkılap kitabevi tarafından yayımlanacak olan zafer algöz'ün ikinci kitabı.
  • zafer algöz'ün oğlunuzu ibne olmaktan nasıl kurtarırsınız* ve haşırt dı bilekbord dan sonra üçüncü kitabı.
  • babama rahatca okusun diye alacagim kitap. kitapta zafer algoz’un “ertugrul ilgin, cüneyt gökçer, fikret hakan, öztürk serengil, nur subaşı (ve elbette kedisi siyami bey), süleyman seba, kamran usluer, cem yılmaz, can yılmaz” ile yaşadığı anilara yer verildigi belirtiliyor.
  • kitabı çıkar çıkmaz aldım. ve zevkle okudum bitirdim hemen. haşırt dı bılekbord kitabını da çok beğenmiştim zaten.

    bu kitap, haşırt di bılekbord gibi çok komik anılardan ziyade biraz ustalara saygı kuşağı tadında olmuş. zafer algöz, eski duayen tiyatrocularla olan anılarından bahsetmiş. ilk kitabı okurken kahkahalarla okumuştum, ama bu kitapta da vay be kimler gelmiş geçmiş tiyatro dünyasından, ne güzel ilişkiler yaşanmışlıklar varmış dedim.

    anı kitapları seven birisi olarak bu kitabı çok sevdim ve bir solukta okudum bitirdim. sizde seviyorsanız bu tarz kitapları, kesinlikle tavsiye ederim.

    umarim yazmaya devam eder zafer abi.
  • cok guzel kitap be... oyle isitti ki icimi, tarifi zor... nazim hikmet der ki; "guzel bir seyi oyle uzun uzun anlatamam, guzelligini tarif edememekten korkarim.." (tam hatirlayamasam da bu mealde bir sozdu) ben de anlatamiyorum, okuyun.
  • zafer algöz’den imzalı aldığım cağnım kitabım
  • zafer algöz'ün ilk kitabı çıktığında ne alaka demiştim. çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir oyuncuydu. haşırt dı bilekbord'u bir solukta okudum. karşında oturup yaşadığı komik anları filtresiz, anlatıyor gibiydi. ikinci kitabı keş on dı teybıl'ı hiç düşünmeden aldım tabi. okuduktan sonra iyi ki de almışım ve okumuşum dedim. ilk kitabından daha filtresiz, daha komik. o an ne yaşamışsa detaylı bir şekilde yazmış. kitap içerisinde beğendiğim yaşadığı anları paylaşmak istiyorum.

    kitaba ismini veren hikayeye ile başlıyor kitap. hikayenin ana kahramanları öztürk serengil ve ertuğrul ilgin. kumar tutkularından ve ertuğrul ilgin'in kafayı rulette siyah ve kırmızıya takmasını konu alıyor. kumar bütün kötülüklerin anasıdır bu arada, ikisi de her şeyini kaybediyor.

    gelelim okurken yerlere düştüğüm dakikalarca güldüğüm 'kurtuluş cumhuriyet'inin beyleri nur bey ve siyami bey'. henüz yeni kaybettiğimiz güzel insan nur subaşı'nın ve kedisinin hikayesi. nur subaşı, yıllarca kurtuluş'ta oturmuş. huysuz ve mırık bir kedisi var; siyami. zafer abi bir gün nur abiyi ziyarete gidiyor. kedisiyle aralarında geçenleri kahkahalar eşliğinde okuyorum. sadece bir spoiler vereyim. siyami bey normal insanlar gibi klozete oturup ihtiyaçlarını gideriyor. bu kadar orjinal bir kediden çıkan hikayenin gerisini siz düşünün.

    'okulu kimse sevmez, okulu hademe sevdirir' hikayesinde okuduğu okula ve sadığh dayı'ya selam çakmış. iyi de yapmış. semih sergen'le konya'da etki ekmek mübaresi yine efsane olacak bir hikaye. trabzonlu kanunu sultan süleyman, clemens'in sünneti, filtresiz bir şekilde anlattığı g.t kispetten çıkınca, can yılmaz ile olan barselona maceraları mükemmeldi. trend topic başkan hikayesinde de rahmetli süleyman seba ile olan bir hikayesini anlatmış.

    kitap genel olarak iyi anlatılmış hikayelerden oluşuyor. elinizden bırakamıyorsunuz. bir sayfa bir sayfa daha derken iki günde kitap bitti. şiddetle tavsiye ederim.
  • (bkz: zafer algöz)'ün 2. kitabı.

    1. kitabı ile aynı amaçta yaşadığı anıları anlatıyor güzel okunur.
  • ilk kitapdaki gibi sadece güldürü odaklı değil, daha anekdotal çalışılmış.

    oyunculuğuna laf etmek zaten haddim değil, ancak anı anlatıcılığı da fevkalade.

    ilk kitabı olan haşırt dı bilekbort ’u da bu kitabı da okuyunuz, okutunuz. pişman olmazsınız.

    parayı pulu zerre kıskanmam, elime geldiği gibi gider. ama çok kıskandım zafer abi’nin ortamını. hani dese koş gel iki duble içmeye, ya da bi çay içmeye , daha ne isterim ki.
  • beyoglu'nda bulunan meshur ve buyuk bir kitapcidan korsan baskisini aldigim zafer algoz kitabi.

    korsan baskiya bandrol de yapistiriyor pezevenkler. satanlarin gotune sokmak lazim bu baskilari ama kivirmadan.
hesabın var mı? giriş yap