• cartoon network'te afacanlar adıyla yayınlanan bir çizgi film.

    5-6 çocuk var ve birbirlerini "numara 1, numara 2" diye çağırıyorlar.
  • türkçe ismi "kod adı afacanlar" olan ve 5 çocuktan oluşan gizli bir örgütün maceralarını anlatan çizgi dizi. büyüklerin çeşitli "kötülüklerine" karşı çıkmak için kurulan bu örgüt, her türlü teknolojik gelişmeyi kullanır ve merkez üsleri bir ağaç evdir. (şato desek daha doğru).

    çeşitli düşmanları vardır ama zenginlikte sınır tanımayan ve buz gibi mavi gözleriyle donuk donuk bakıp aynı anda konuşan "keyfine düşkün çocuklar" ikide bir işlerini bozmaya çalışan en önemli rakipleridir. yeri gelir, keyfine düşkün çocuklar kahramanlarımızın üzerine dev bitler salar, yeri gelir afacanlar, keyfine düşkün çocukların tüm dünyaya canlı yayın yaparken kesip yedikleri doğumgünü pastalarını çalar. bazen dev turplar saldırır, bazen ıspanak denizinde kaybolurlar...

    değişik bir mizah anlayışı olan, hoş bir çizgi dizi.

    düdüt: julian krezch uyardı, ıspanak denizi değil, kuşkonmaz deniziydi diye.
  • cartoon network'ün aksiyon eski çizgi filmi. çocuklar örgüt kurmuş bir yandan yetişkin örgütle savaşını konu alan çizgi film. bazı kısımlar matrix filmine benziyor. afacan örgütündeki çocuklar numaralandırılmış. biraz büyüyen çocuklar ergen olur, ergenler örgütüne giderler. saçmalıktan ötesi çizgi film. numara 2, numara 3, numara 4 ve numara 5'in gerçek adları türkçede değiştirilmiş. bir tek numara 1'in gerçek ismi değiştirilmedi. ayrıca numara 0 numara 1'in babası ve sonradan yetişkin bireye dönüşmüş.

    2022 ekim editi: matrix filmlerinden etkilenmiş ve ona benzer çocuk çizgi filmi. bana gerçek düşmanın nerede olduğunu öğreten çizgi dizi.
  • ajan çocuklardan oluşan bölgelere ayrılmış küresel bir organizasyonun yetişkinlere karşı verdiği mücadeleyi anlatan çizgi dizi. serinin elebaşı kötülerinin isimleri "father" ve "grandfather" diye geçiyor. evet böyle beyin yakan bir mizah anlayışı vardı. cartoon network'te yayınlanırdı ve açıkçası izlemesi de gayet keyif veren bir çizgi diziydi. bölümlerin hepsinin olduğu bir internet mecrası bulan varsa ve yeşillendirirse makbule geçer. malum corona falan kafayı sıyırdık. yoksa çizgi dizi izlemem yani :)
  • çocukluğumun çizgi filmleri, hasret kaldık böylelerine. bir de bunlar ergenlere ve sivilcelerine savaş açarlardı hatta bi bölümde sweeney todda bile gönderme yapılmıştı, çocukları turta yapıyordu cadoluzun teki
  • bence;

    numara 1: rockstar
    numara 2: yazılımcı
    numara 3: instagirl
    numara 4: meriç
    numara 5: lgbt sjw

    olarak hayatına devam ediyordur.

    şaka bi yana hayal gücümü en çok genişleten çizgi filmdi. gökkuşağının çocuklardan çalınmadığı, numara 3'ün gökkuşağı maymunları ile oynadığı zamanlardı.
  • çocukken en sevdiğim çizgi filmdi. hiç kaçırmadım, final bölümü dahil hepsini cartoon network'te izledim. çocukken ben de büyümeyi istemezdim, büyümek beni korkuturdu belki de bu yüzden seviyordum knd'yi.
    --- spoiler ---
    tüm çocuklar afacanlar ekibinin bir parçasıydı ve 15-16 yaşlarına geldiklerinde bir veda töreni yapılıyor ve orada hafızaları siliniyordu. o zamana kadarki tüm knd anıları, maceraları, ekibin sırları vb. hepsi bir anda yok oluyordu. burada amaç, düşmanları olan ergenler ekibinin bu gizli bilgilere erişmemesiydi. ancak bazı afacanlar ın hafızası silinmiyordu ve ergenler arasında ajan olarak yer alıyorlardı.
    --- spoiler ---
    çocukken hayat daha basitti, tek derdimiz okula gitmek, ödev yapmak, erkenden yatmak, annemizin bizi sevmediğimiz sebzeleri yemeye zorlaması vb. basit problemleri. büyüyünce sorunlarımızın bile masumiyeti kalmadı.
    --- spoiler ---

    knd evreninde ergenler ve yetişkinler kötüydü. ergenler afacanların işine engel oluyordu. yetişkinler de kötüydü. dünyaya zarar veriyorlardı, çocukları üzüp onları bir şeylere zorluyorlardı. istediği kadar tatlı yemek bir çocuğun hakkı olmalıydı veya sevmediği sebzeyi yemeye hiçbir çocuk zorlanmamalıydı.
    --- spoiler ---

    ben de büyümek istemiyordum yani. 15 olduğumda gerçekten hafızam silinir mi, çocukluğumu unutur muyum diye korkuyordum küçükken. şu an 15i geçeli çok oluyor hatta bayağı oluyor ama ben hep çocuk kalmayı başardım. bazen içimde bir yerlerde halen minik bir afacanın var olduğunu hissediyorum ve duygulanıyorum.

    bu güzel seri hakkında sözlerime son verirken entrymi numbuh 1'ın final bölümünde sektör v'ye veda ederken söyledikleriyle bitirmek istiyorum.

    --- spoiler ---
    numbuh 1:pekala çocuklar, dinleyin!! birbirimizi bir daha asla görmesek bile, bana tek bir şeyde söz verin: 100 yaşında olsanız ve birlikte geçirdiğimiz zamanlar hakkında hiçbir şey hatırlamasanız bile asla büyümeyeceksiniz. hala kalbinizde çocuk olarak kalacaksınız, tamam mı?..şimdi,kimler benimle?.
    numbuh 5: 5!!!
    numbuh 4: 4!!!
    numbuh 3: 3!!!
    numbuh 2: 2!!!
    numbuh 1: 1!!!, afacanlar!!!!.elveda...
    --- spoiler ---
    daima çocuk kalmanız dileğiyle..
hesabın var mı? giriş yap