• 26 haziran 2002 carsamba gunu japonya nın saitama kentindeki saitama stadında brezilya turkiye yari final maçını yöneticek olan danimarkalı hakem
  • daha önce belçika'yı 2-0 yendiğimiz avrupa şampiyonasındanda hatırladığımız, çoğu kişi tarafından avrupa'nın en iyi hakemi olarak nitelendirilen hakem.
  • iskandinav meslektaşi anders frisk'ten farklı olarak güven veren, artık kariyerinin son demlerini yaşayan hakem. uzun boyu sayesinde diğer stadda yaşananları da görebildiği sanılmaktadır...
  • 12. avrupa futbol şampiyonası 7. eleme grubu’nda türkiye ile ingiltere arasında istanbul’da oynanacak maçı yönetmekle görevlendirilmişti. lakin 11 ekim'deki maçtan çekildiğini açıklamıştır. danish ritzau haber ajansı, avrupa şampiyonası ve şampiyonlar ligi’nin tanınan hakemlerinden milton’un, danimarka liginde dün oynanan bir maçta sakatlandığı için türkiye-ingiltere maçını yönetemeyeceğini bildirmiş ancak bana pek inandırıcı gelmedi. gerçi bilip bilmeden konuşmamak lazım ama, yine de maçın tehlikesi avrupa basınını sarmış olduğundan bu hakemi etkilemiş olabilir diye düşünmeden edemiyorum.
  • 26 mayis 2004 monaco porto sampiyonlar ligi finali
    ni yonetecek danimarkali hakem...
  • kendisi 1.96 boyuyla hakkaten dev gibi bir adamdi (mario van der ende gibi). euro 2000'deki turkiye belcika macinin ve de 2002 dunya kupasindaki yari finaldeki brezilya turkiye maclarini da bu arkadas yonetmisti hafizam beni yaniltmiyorsa. bir de yuzugulmez bir insandi.
  • hakan şükür'ün o meşhur kafa golünü attığı maçta sakatlanarak oyundan çıkmıştı. hayatımda ilk kez sakatlanan hakem o zaman görmüştüm. ayrıca zamanında sarı kart görünce "bravo hakem" demeye getirerek kendisini alkışlayan wayne rooney'e ikinci sarı kartı basmış ve aslında daşaklı bir insan olduğunu göstermiştir. ondan önce de kendisini düşüren oyuncuyu tekmeleyen david beckham'ı oyundan atmış ve ingiltere o maçı penaltılarla kaybedince ingilizlerin yoğun tepkisiyle karşılaşmıştır. yine de yılmamıştır, demek ki hakikaten delikanlı bir abidir, mavi gözlüdür sırma saçlıdır.
  • sanırım kendisi bmw 630 sahibi bir yazar aynı zamanda.

    edit : değilmiş.
hesabın var mı? giriş yap