• bir çırpıda bitirdiğim netflix kore dizisi. kore dizileri genelde 16 bölüm gibi final yapar, ikinci sezonları olmaz, hikayeyi bitirirler.
    6 bölüm olduğunu görünce, ikinci sezonunun olacağını düşünemedim. şimdi aç susuz kaldık. bir bölüm daha atın üzerime.

    --- spoiler ---
    muyeong! bayıldım sana. başına bir şey gelirse kahrolurum.
    --- spoiler ---
  • dün başlayıp bitirdiğim muhteşem netflix yapımı. uzun zamandır yaklaşık 5 saat süreli 6 bölümlük bir diziyi bir oturuşta izlediğimi hatırlamıyorum. bu ne muhteşem dizidir ya rabbi. hangi yönünü övsem eksik kalır. görüntü kalitesi, natural pozlar, oyunculuk tek kelimeyle perfect.

    --- spoiler ---

    yukarıda bir yazarın değindiği iyi silah kullanan abimiz handa gayet güzel yemek yiyordu. ben de anlamadım ona nasıl hastalık bulaşmadığını.

    --- spoiler ---

    şimdi bekleki gelsin ikinci sezon.
  • son derece başarılı bulduğum netflix'in kore yapımı dizisi. yeni sezonu merakla bekliyoruz.
  • gayet başarılı ve insanı kendine bağlayan senaryosuyla koreliler güzel bir dizi çekmiş. 6 bölüm hızlıca bitiyor, nasıl geçtiğini fark etmiyorsunuz bile.
  • insanların zombiye dönüşmeden de birbirlerini nasıl çiğ çiğ yediğini ustaca anlatan başarılı dizi. siyasi entrikalar ile farklı bir salgın hikayesini birleştiriyor ve ortaya heyecanlı bir mini dizi çıkartıyor.

    görsel kalitenin de oldukça yüksek olduğu yapımda yer alan gerçekçi sahneler ile o dönemlerde yaşayan bir insan gibi hissediyorsunuz, pek çok yerde zombilerden çok insanların bencilce davranıp kendilerine zarar verdiklerini görüyorsunuz. zombiliğin nasıl yayıldığını da adım adım anlatan dizide, veliaht prens ile birlikte hem halkı hastalıktan hem de sarayı kötü idarecilerden kurtarmaya çalışıyorsunuz. zombiseverler kaçırmamalı...
  • n. k. jemisin'in the kingdom of gods isimli romanından esinlendiği, dizi başında çevirmen tarafından belirtilmiş dizi. kitapla ilgili bir bilgiye sahip değilim lakin bu seri bende, epic-fantastic bir hikaye içine zombileri bir şekilde serpiştirme akımı mı doğuyor, endişesi uyandırdı. bunu vampirler falan takip eder ve pat diyerek 2000'ler başına, twilight olaylarına döneriz. aman diyeyim!
    ha bunu ergen-aşk hikaye çerçevesi dışına çıkarak yapabilirlerse sağlam bir kurgu ve öyküyle, tadından yenmeyecek bir türlerin birleştiği akım olur.
    game of thrones böyle bir piyasa yaratmaz umarım! ya da tadından yenmeyen bir akım yaratır umarım! ballı bir piyasa lakin olacaksa, ergen duyarlılığından uzak durarak olsun! içinde edebi bir değer barındırsın.
    diziye gelirsek, müzik, atmosfer, mekan kullanımı, görüntü yönetimi, oyunculuk yönetimi, koreografi, dramatik yapı, kostüm, makyaj, diyaloglar, akış falan.. bir prodüksiyon için gerekli olan şeyler yerli yerindeydi.
    çıkış-ateşleyici noktamız = diriliş çiçeği;
    kral nasıl öldü de o tedaviyi uygulayan doktor saraya gizlice çağrıldı da karala o tedavi uygulansın dedi de;
    meclis başkanı, diriliş çiçeği üzerine ne gibi deneyleri ne zaman yaptı da;
    finalde, bitti sanıyorsunuz değil mi?, ifadesini kullanarak neyi planladı da?;
    bizim velihat prensi olan 'piç'imiz ne yapacak da?;..
    çok çok acayip entrika, kumpas ve meraklarla bitti dizinin ilk sezonu.
    baya baya pahalı bir prodüksiyon aslında kingdom. bu nedenle sezonluk altı bölüm şeklinde ilerliyor diye düşünüyorum. malum, bütçe sorunu. ve netflix'in, şimdiye dek izlediğim, önceki hiç bir dizisine benzemiyor. ve sıçıp batırmazlarsa eğer, netflix'in bugüne kadarki en iyi yapımı olacak gibi duruyor.
    sevdim diziyi ve bir sonraki altı bölümü beklemekteyim merakla.
    aklıma geldi editi: kırk küsür dakika süren bölümlerin son beş kadar dakikası, bitiş jeneriği olarak veriliyor. dizi bölümleri çok kısa! pintilik yapmayın bence, asılın biraz dizi bütçesine.
    ve bir de açılış jeneriği güzel olmuş dizidir.
  • taş gibi bir zombi dizisi. twd gibi boş dramlar, gereksiz muhabbetler üzerine hiç odaklanmıyor. çatır çatır "konu bu, bunu izliceniz" diyor. en güzel yanı da zombi olayını patient zero'dan başlatarak izleyiciyi tamamen içine çekmesi. görsellik, kurgu, kostümler, mekanlar, atmosfer vs. herşeyiyle 10 numara bir dizi.
  • abi koreliler bu isi biliyor.

    once train to busan simdi de bu.

    ınanilmaz kaliteli dizi.
  • güney kore dizilerine hayli uzak olan şahsımı da pek sarmış* olan dizi. iki gün içerisinde 6 bölümlük ilk sezonu bitirdim. kurgu ve senaryo hayli başarılı ve kopukluk yok.

    --- spoiler ---

    sezon finalinde zombilerin güneş ışığından değil, sıcaklardan korktuğunu öğrenmek beklenmedik bir sürpriz oldu.

    tek kafama takılan; zombilerin saldırı motivasyonu. yani ses mi, koku mu, gördükleri zaman mı saldırmaya başlıyorlar tam anlayamadım. ayrıca bu zombiler biraz akıllı; veliaht prensin uçurumdan suya atladığı sahnede ardından koşan zombiler durdu, suya atlamadı. yani beyinlerini kullanabiliyorlar mı?

    ayrıca the walking dead'in yavaş zombilerin alıştık diye herhalde hızlı ve koşan zombiler insanı daha fazla geriyor.

    --- spoiler ---
  • izlediğim en iyi kore dizilerinden birine aday. 2.sezonu iple çekiyorum.
hesabın var mı? giriş yap