• http://onsekizimdensonra.blogspot.com/…im-evet.html adresindeki yazı sayesinde keşfettiğim; üsküdarda, çavuşdere caddesinde bulunan, inanılmaz bir şekilde tüm kitapları 1 tl den veren sahaf.(hayır efendim, yanlış yazmadım, 1 tl)

    binlerce harika kitabın arasında "nasıl hepsi 1 tl olur" şaşkınlığı içinde büyük bir açgözlülükle cebinizdeki tüm parayı harcamadan çık(a)mayacağınız yer.
    içerisinde 1940 basım hasan ali ediz çevirisi rus klasiklerinden, gabriel garcia marquez'in can yayınlarından çıkan tüm kitaplarına kadar her türlü kitabı bulmak mümkündür.

    ayrıca; aldığınız kitapları taşımak için arabayla, (en azından pazar arabasıyla) gitmeniz şiddetle tavsiye edilir.
    yoksa daha nasıl olduğunu anlamadan bir anda satın aldığınız onlarca kitabı taşıyayım derken, belinizi incitmeniz işten bile değildir efendim...benden söylemesi...
  • tam anlamıyla bir hazine avı. önemli olan iyi arayıp taramak, hatta ben sahiplerinin bilerek her gün kitapların arasına bir kaç iyi kitap sakladığına inanıyorum
  • dikkatli bir şekilde incelendiğinde kitapların arasında 1940 lı yıllara ait çok ilginç antika fotoğraflar, aşk mektupları, eski paralar, antika posta pulları bulunabilecek son derece ilginç bir sahaf.

    hal böyle olunca üzümün bağını merak ediyor tabi insan. defalarca gidip yüzlerce kitap aldığım bir yer olduğu için yaptığım gözlemlerden kitapların bir kısmını eskicilerden, bir kısmını da bir yerlerden eski bir kartala doldurup getirmek suretiyle edindiklerini biliyorum.

    sahafa büyük umutlarla gidip de, hiç de memnun kalmadan geri dönen arkadaşlarım da oldu. her haftanın birkaç günü büyük miktarlarda kitap alıp, bunu hızla gittigidiyorda(kullanıcı ismi stamboul_34) ve dükkanlarında erittikleri için iyi kitaplarla karşılaşmak biraz da şans gerektiriyor sanırım.

    bir de dükkan sahibinden pek fazla bir şey beklememek lazım. kitaplarla hiçbir ilgisi olmayan, kitapların isimlerinden başka bir şeyi bilmeyen, bu bakımdan sahaf diye nitelendirilemeyecek birisi. açıkçası sadece bir tüccar. kitaplar hakkında pek fazla şey bilmemesi bazen çok değerli kitapları yok pahasına satmasına yol açtığı için bu kitap kurtları için iyi bir şey aynı zamanda.
  • en son gittiğimizde bütün kitapları 25 kuruşa indirmişti. artık bitireceklerini oraya da lahmacunucu açılacağını söylüyordu. baya bir kitap toplamama rağmen bu kadar ucuz olduğuna üzüldüm keşke 3 4 le devam etseydi de kaliteli kitap yakalama şansımız artsaydı. bir de daha önce gayrinizaminin aralarından bir tanesini aldığı 40 yıl öncesine ait zamanında üsküdar ortaokulunun duvarlarını süslemiş mukavva üzerine illüstrasyonları(okula giden çocuk, karşıya geçen yaşlı teyze, çalışan baba...) satmadılar. kendilerine kırgın ayrıldım.
  • bir ve iki liraya binlerce kitabın bulunduğu sahaftı . büyük ihtimalle çevredeki bütün hurdacı ve kitap toplayan amcaları ayarlayıp kendisine yönlendirmekteydi bu sahaf.

    değerli el yazmalarını ve imzalı kitapları köşeye ayırıp, diğer kitapları da kültür hizmeti olarak kitapseverlere ucuza vermekteydi. veya da kitap konusunda pek bir bilgisi yoktu. çünkü iyice karıştırıldığında, birinci baskı değerli kitapların 2 lira olduğunu görünce şok oluyordunuz.

    internette kitap satışları mevcuttu. tabi değerli kitapları satmaktaydı orada.

    zaman ilerledi ve kitapların fiyatları yükselmeye başladı. internette daha aktif olmaya başladılar ve orta halli kitapları da oraya koymaya başladılar. şu anda, dükkanı genişlettiler ve biraz da olsun dükkan içerisinde güzel fiyatlara kitap bulmamız kolaylaştı.

    umarım eski günlerine dönerler.

    düzeltme: evet, kırkambar sahaf eski günlerine geri dönüş yaptı diyebiliriz. yine kitapları ucuza vererek, kitap severleri mutlu etmeyi başarıyorlar.
  • şimdilerde az öteye, daha büyük bir dükkana taşınan sahaf. 3 katlı olmuş. alt kat ve giriş kat yine çok ucuza harika kitaplar sunuyor. üst kat ise daha 'kıymetli' kitaplara ayrılmış. eskisi gibi dağınık da değil. daha düzenli olmuş çok da güzel olmuş.
  • biraz esnaf kafasında ama yine değerli kitapları en fazla 5-10 tl gibi fiyatlardan satan nispeten ucuz sahaf. ayrıca, sürekli bir sirkülasyon olduğu için aradığınız kitapları burada bulabilmeniz muhtemel. çünkü özel bir tarzı yok, gelen her kitabı alıp hemen ellerinden çıkarma amacıyla hızlı satış yapıyorar, fiyatları da bundan uygun. her gittiğinizde farklı kitaplar görebilirsiniz. sadece takip etmek lazm burayı.

    buranın sahibi amcanın yeğeni sanırım, bir kızcağız vardı, sahaf festivalinde yardımcı olmak için gelmiş, çok şeker kızdı, akşamın 10unda amcanın festivali bırakıp gitmek için topladığı kitapları yerleştirmelerine yardım etmiştik, sağolsun bana kitap hediye etmişti, kendisini bir daha ziyaret edemeden bittiği için festival, üzülüyorum.

    kendisine burdan sesleniyorum;
    eğer beni görüyor, okuyor, duyuyorsan, bir iletişim bilgini alamadığım için üzüldüm, bana ulaş, eskişehire ziyaretine geleceğim.. *
  • eski yerinin iki adım ötesinde 3 katlı yeni bir yere taşınmış.
    bol bol yeni kitap var. en alt kat 1 tl giriş kat 2 tl üst kat ise 5 tl ve üzeri.

    özellikle ingilizce kitap açısından çok iyi şu anda. 1 tl ye aldığım kitaplardan bazıları:
    henry david thoreau: walden
    george orwell: down and out in paris and london
    howard marks: mr. nice
    ralph waldo emerson: selected essays
    j.d. salinger: catcher in the rye.
    penguin parallel text: soviet short stories
  • nadirkitap.com üzerinden kitaplarına ulaşabileceğiniz istanbul merkezli sahaf.
  • kimse yazmamış ama söyleyeyim. 1 tl'lik kitapların satıldığı bodrum katı bir yılı aşkın bir zaman önce kapatıldı.
hesabın var mı? giriş yap