• bizim lisede de vardı böyle tipler, kendini okulun dayısı zannederdi. bence haketmiştir.

    bazıları laftan anlamıyor çünkü.
  • dayak güzel şeydir, insana değer kazandırır
  • ulan ben normal zamanda bile müdürün odasına utanmasam tekmil vererek girerdim; çocuk azarlanmak için çağırılmış oraya, belli ki bir husumet var ve eli cebinde konuşuyor.

    ne kadar değişmiş sistem.

    edit: şiddet ile ilgili tek kelime etmedim. gerçekten okuduğunu anlamayan insanlar var. eli cebinde o yüzden hak etmiş yumruğu da demedim. yumruk hak ettiğine dair ufacık bir kırıntı dahi yok yukarıdaki yazıda. sadece eskiden elim cebimde öğretmen ile konuşmayı, hele hele müdür makamında bunu yapmayı, dayılanmayı hayal dahi edemezdim. beni bırakın, en "serseri" denilen çocuklar da o noktada dururdu. makamın ağırlığı vardı ve okulda otorite bu şekilde tesis ediliyordu. bir tespit sadece. 70'imde bu neslin de yaptıklarını göreceğiz.
  • çocuğun verilmiş sadakası varmış
  • hiçbir şey dayağı meşru göstermez. hele ki buradaki baba gibi kendisinden güçsüz bir gence saldırmak aklı başında bir yetişkinin yapacağı iş değil.

    ekleme : bir arkadaşın uyarısı ile şu haberi paylaşmak istedim. farklı bir bakış açısı katar belki.
    [https://m.haberler.com/…si-perisan-10699711-haberi/ tecavüz iftirası ile öldürülen gencin babası isyan etti: işimden oldum, eşimin beyni küçülüyor

    haber 2
  • müdüre bak. sen o koltukta niye oturuyorsun?
    edit: çocuk elleri cebinde, seni kale almıyor. veliyle çocuğu muhatap ediyorsun.
  • yetişkin bir insan konuşma ile değil ancak bir travma ile hareketlerini değiştirir.
    bu yumruk o travmayı sağlayacaktır.
    asla kadın hayranı bir meriç değilim ama kadınların olduğu bir ortamda küfür eden insanlara tahammülüm yok.

    edit: dm yoluyla küfür eden, hakaret eden varlıklara sesleniyorum.
    edin, edin herkesin yanında küfür edin. hiçbir nezaket görgü kuralına uymayın.
    hayvanlar gibi geldiniz şu dünyaya hayvanlar gibi gideceksiniz.
  • dayak geri gelmelidir. burası ortadoğu amk. ne psikolojisi bozuluru. zaten bozuk.
  • okul müdürünün yaptığı çok yanlış. hiçbir şekilde diğer çocuğun velisi ile yüz yüze getirmemesi gerekirken adeta küçük bir mahkeme kurulmuş hesap soruluyor. hesap sormanın yeri okul öğrenci ödül ve disiplin kuruludur. o kurulda da ne velinin ne de okul müdürünün yeri yoktur. veli eğer isterse savcılığa gidip o öğrenci hakkında ayrıca suç duyurusunda bulunabilir.

    geçen ay okulumda kavga eden çocuklardan birinin velisi okulu bastı, güvenlik görevlisine zorluk çıkardı, rehber öğretmeninim masasına yumruğunu vurarak herkese göz dağı vermeye kalktı. en son benim odama gelip nerde o çocuk, çağırın bakalım dediğinde bende film koptu. sırf öğrenciyi çağırmadığım için (evet çocuğu sakladım) ve bana sesinizi yükseltemezsiniz ben size bağırıyor muyum dediğim için şikayet edildim. sorun öğrencilerde değil onları yetiştiren çok bilmiş velilerde. öğrenciyi tamamen bize bıraksalar çoğu şey düzelecek ama bunları beklemek mümkün değil artık. doktoruna, öğretmenine düşman olmuş bir halk ve çoğu da eski öğretmenlerinin acısını yenilerden çıkarırcasına anlayışsız ve öfkeli davranan cahilikte.

    edit: şikayet sonucu ne oldu diye soranlara. verdiği saçma dilekçeye istinaden ön incelemede kaldı yani soruşturma aşamasına geçmeden kapandı. yalnız orada benim yaptığım hata, veliden önce davranıp polisi aramamam ve şikayetçi olmamam oldu. şikayet edildikten sonra da şikayet etmek pek mantıklı bulunmuyor... hepsi birer tecrübe. devlet memurunu haksız yere şikayet eden veya iftira atan vatandaşlara valilik soruşturma başlatması gerekirken memurunu koruyan bir düzen olmadığı ve vatandaşı karşılarına almak istemedilkleri için yaptıkları yanlarına kalıyor.

    edit: ne olmuş iki tokat yediyse demiş cahilin biri. o çocuk senin çocuğun da olabilirdi. ağır travma yaşayıp hastanelik de olabilirdi. çocukları korumak öncelikli olarak okul idaresi ve öğretmenlerin görevidir. herkes kendi adaletini sağlamaya kalkarsa..!

    bu olayda tek kabahatli okul müdürüdür. cahil veli değil.
  • biz okulda ne dayaklar yedik kimse de öğretmenleri gidip şikayet etmezdi o dayaklar bizim psikolojimizi bozmadı aksine olgunlaştırdı dayak yeri geldiği zaman şarttır kimse kusura bakmasın
hesabın var mı? giriş yap