• ülkemizin en kıymetli ve en büyüğü yine kendine yakışanı yapmıştır.

    bugün yaptıkları açıklamayla toplam yardım paketi 2 milyar olarak planlanmış.

    `https://www.koc.com.tr/…agimiza-yurekten-inaniyoruz`

    --- spoiler ---

    bugüne dek koç holding ve topluluk şirketlerimizle bölgeye gerçekleştirdiğimiz yardımların tutarı 200 milyon tl’yi geçti. buna ilave olarak bölgedeki iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu finansal destekleri de sağlamaya devam ediyoruz.

    önümüzdeki dönemde barınma, sağlık, eğitim ve depremden etkilenen çocukların desteklenmesi kapsamında gerçekleştireceğimiz projeler için ilave olarak 1,8 milyar tl tahsis ettik. böylelikle, şimdiye kadar yaptıklarımızla birlikte, proje bazlı yardımlarımız için toplam 2 milyar tl kaynak tahsis etmiş oluyoruz.

    bu kapsamda; devletimizin göstereceği bölgelerde yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı 5 bin adet konteynerden oluşan, sosyal imkânları da barındıran geçici yaşam alanları oluşturacağız. ayrıca gerekli donanımları barındıran konteyner sağlık merkezi projesi için de çalışmaya başladık.
    --- spoiler ---
  • tek soru bunun ne kadarı vergiden düşülecek.
    eğer rakam verecekleri verginin altında ise teknik olarak ceplerinden tek kuruş çıkmıyor demektir.

    asgari ücretli birinin verdiği 10 tl daha büyük fedakarlıktır!
  • şuana kadar 3 kurum damattan fazla bağış yaptı ama en iyi reklamı yine damat yaptı.
    birileri rte ye rağmen yerine damadı hazırlıyor gibi.
  • holding 2 milyar tl gibi, herhangi bir insanın hayatı boyunca çalışsa kazanamayacağı bir parayı bağışlamış ama yazar efendinin derdi bunun vergiden düşülüp düşülmediği.

    gerçekten adam olmazsınız siz. çok kötü insanlarsınız.
  • hiçbir şey bilmeyip herşeyin uzmanı olanlarda bugün:

    değerli @2'yi kapmış olan ve benzeri hurafelere inanacak olan yazarlar

    vergiden düşmek öyle bir şey değildir. 2 milyar vergi borcu varsa koç grubunun yaptığı yardım vergiden düşülse bile, neye tabi hangi vergi diliminden vergi veriyorsa örneğin 20% olsun mesela; karından 2 milyar daha düştüğü için,
    - önceden kar x 0.2 vergi verecekse
    - şu an (kar - 2 milyar) x 0.20 vergi vermesi gerekir yani totalde 400 milyon vermekten kurtulur sadece

    dolayısıyla vergiden düşülse bile 1.6 milyar ham yardım yapmıştır koç grubu (20% lik dilim için misalen yazılmıştır, limited/anonim vs vergi yükümlülüğüne göre doğru hesabı siz yaparsınız artık)

    edit: yardımlar kdv bileşeni içeriyorsa o da kdv borcundan düşülür, kdv oranı da malum. anlatılmak istenene odaklanın burada bedava koç grubuna muhasebecilik yapacak değilim, vergiden düşmek hoop o miktarda borcun silinmesi, dolayısıyla da cepten çıkan miktarın değişmemesi demek değildir onu öğrenin kafi
  • selçuk bayraktar ve destekçilerini titretecek yardımdır. hem de devletin parasını halka vermemiş, kendi kazandıkları parayı halka vermiştir.
  • helal olsun, bu adamları sevin ya da sevmeyin insana en çok değer veren kapitalistler bunlar. umarım sayıları artar.
  • helal olsun denilesi yardimdir.

    vergiden de dusebilirler. no problem.

    bazilari gibi video cekip yayinlamazlar cunku kalite icin en az birkac kuşak gecmesi gerekmekte.
  • geçenlerde de ukalanın biri kendisini ali koç ile kıyaslıyordu. ben ali koçtan çok yani 400 bin tl bağış yaptım diye reklamını yapıyodu.
hesabın var mı? giriş yap