• analitik ve sayısal zekanız gelişmiş değilse girişmeyiniz.
  • akrostiş ile kodlamaya başlamak istiyorum. hangi uzunlukta bir isimden başlamalıyım. uzman arkadaşlar yeşillendirebilir mi
  • a3 ingilizce seviyesine gelindi ise kodlamaya başlayabilirsiniz.
  • şimdilerde nasıldır bilmem ama hiç bilmeyen birisine kodlama öğrenmesi için nereden başlamalı derseniz vbfa derim.
    diyelim ki hiç bir bilginiz yok ve öğrenmek istiyorsunuz bir excel tablosu açın ve alt+f11 e basın ve sonrasında bir makro oluştur diyerek excel e dönerek bir şeyler yapın hücrelere formül yazın enter e ok tuşlarına basın ve tekrar vbfa sayfasına dönün. yaptığınız her işlemin visual basic dili ile yazıldığını göreceksiniz. bu size bir fikir verecektir. komut sıralaması genel yazım kuralı ve fonksiyon isimlerini göreceksiniz. içeriğinde oynamalar yaparak oluşabilecek hataları ve uygulamanın size verebileceği ipuçlarını görün.
    yeterince kurcalayınca bir programlama dilinin yüzde 30 unu, başlangıç ve bitiş terimlerini ve yazım kuralını öğreniverirsiniz.
    şimdi visual studio geçebilirsiniz artık. öğrenmeniz gerekenler tanımlamalar (kod içerisinde kullanacağımız verileri atamaları) obje komutları, artık herşey tanıdık ve yazım kuralını biliyorsunuz. biraz ingilizce kavrayacaksınız (çünkü tüm yazılım dilleri ingilizce metin yazması gibi bir şeydir.) mesela bir label yada buton eklediğinizde ona atayabileceğiniz fonksiyonları ingilizce dilinde kod yazım kuralına uygun olarak yazmanız bu işin temeli. bunu dışında if den else vb seçenekleme terimlerini öğrenmelisiniz bunlar da çok basittir. bunları öğrendiğiniz işin yüzde ellisi bitti.
    tüm yazılım dilleri birbirine çok yakındır terim olarak sadece yazım kuralları farklıdır. visual basite obje ismi sonrası bir nokta koyar ve atama yaparsınız diğer dilde gene obje tanımından sonra boşluk bırakır ve komut oluşturursunuz aşağı yukarı. kalan yüzde elli işin zor kısmı, hata ayıklama, veri çağırma, gönderme, etkileşim gibi şeyler bunları öğrenmek zor belki ama bu noktaya geldiğinizde zaten becerikliyseniz olur.
    ilk yüzde ellilik kısmına ilkokul 4 sınıf öğrencisi bile çok kısa sürede bir kaç haftada gelebilir emin olun. inanın hiç bilmeyen birisi bile bu yolu izleyerek bir kaç hafta içerisinde basit bir hesap makinesi uygulamasını hatasız bir şekilde derleyebilir.
  • sonsuz bi okyanusa giriyorsunuz. hic acele etmeyin. bu okyanusta yuzmeyi ogreneceksiniz. yasiniz hic farketmez yavas ve sakin ilerleyin.

    ilgili yerleri arastirarak ve sizin de keyif aldiginiz yazilim alanlarini hesaba katarak bi roadmap yapin kendinize. tanidik birileri varsa yazilimci, onlara da danisin. google da yazilimcilar icin bi roadmap cizmisti sanirim bi bakar arastirirsiniz.

    sunu hic unutmayin yazilimla ilgili bi konuda internette cevabini bulamadiginiz bi sey varsa, ya siz iyi arastirmamissinizdir ya da öyle bir sorun gercekten yoktur ve su ana kadar gezegende kimsenin aklina gelmemistir. genelde birincisi olur :)

    yeryuzu uzerinde sizinle ayni yerde takilan, aklina ayni sorular gelen en az bir kisi vardir emin olun. ve bu en az bi kisi kesin nette bi yerlere yazmistir bu problem hakkinda.

    yazilim sektoru. derya. cok genis. sonsuzluk. bazen karanlik bi okyanus, bazen gunesli venice sahili.

    roadmap de ilerlerken bi sure sonra bu roadmap iniz degisebilir, ilgi alanlariniz degisebilir. korkmayin. telaslanmayin. akisina birakin. zevkiniz sizi yonlendirsin. her is severek yapilir. sizi ceken sey neyse ona dogru dumeni kirin. o ana kadar ogrendiginiz her seyi arkanizda birakin ve direkt ilginizi ceken alana yonelin. cunku cok fazla alan var yazilimda. en az 20-30 tane alan vardir ve bunlar bile kendi icinde dallanir.

    5 aydir ogrendiginiz framework artik cöp olmus olabilir. hic onemi yok. 5 ay kaybettim gibi dusunmeyin siz 5 aylik bi tecrube kazandiniz ve bu tecrubeyle yeni benzer framewerk u veya programlama dilini ogrenme sureniz buyuk olcude azaldi. bu cok buyuk bi kar.

    yazilimda ogrendiginiz hic bir sey bosa gitmez. hic bir sey. her biri, size bu deryada ileride en alakasiz bi anda isinize yarayabilecek bi tecrube sunar.

    kodlama ve yazilim isi, yaraticiliginizi ve hayalgucunuzu dibine kadar konusturabileceginiz nadir islerden biridir. bunu kullanin.

    bahsedilecek onemli seyler bunlardir. gerisi teknik bilgi, arastirma, online kaynaklardan yararlanma ivir zivir..

    bi seyi nasil ogreneceginizi ogrenmek, o seyi ogrenme surenizi buyuk olcude azaltir. ogrenme tipinizi kesfedin. kendinizi taniyin. kendinize guvenin. kollari sivayin.

    ha unutmadan bi seyi kimden ogrendiginiz de cok onemlidir. bu derya cok buyuk ne kadar bilgili ve hayalgucu genis birilerine ulasir ve onlardan bu isi kaparsaniz yukselmeniz hizlanacaktir. her işte boyledir. bu biraz da şans tabi.
  • özet: amacınız olsun o amaca uygun dili öğrenerek başlayın. çünkü bir amacınız olmadığında öğrendiğiniz şeyin amacını kavrayamıyor ve motive olamıyorsunuz. ne yazıkki syntax öğrenmek dizi kavramını algoritma öğrenmek en sıkıcı noktaları .burda hedefe giden nihai amacınızı parçalara ayırın zirvenin tepesine sürekli bakmak moral bozucu

    edit:hata mesajını okuyun

    yanlış olabilecek başlangıç dili tavsiyelerim:(bu tavsiyeler yapılmak istenen işe göre değişebilir, veri bilimi ile uğraşan birinin ilk bakacağı yer python ve önemli kütüphaneleri iken web ile uğraşan birininkinin javascript olması daha makuldür.
    uygulama yazmak için kotlin/java web için javascript hatta javascript yeni başlayan birinin ilk gideceği yer olmalı python değil.
    javascript+nodejs+react ile uygulamadan tutun web sitesinin tüm ihtiyaçlarının büyük bir kısımını karşılarsınız.

    kendimde öğrenen biri olarak bir istatistiksel programlama dili olan r ile başladım. sonra bi miktar python öğrendim selenium ile webden veri çektim veri görselleştirdim veri analizi yaptım... her neyse ben anladım ki analiz yapmaktan o kadarda keyif almıyorum.bu sebeble uygulama yazabilmeyi öğrenmek amacıyla javaya başladım. zurnanın zırt dediği yerde burda başladı. scripting dillerinden sonra oop öğrenmek yorucu bir miktar, yavaş yavaş oop'u anlıyorum.
  • kodlayin
hesabın var mı? giriş yap