• (bkz: laibach)'in terkettigi yer..
  • girmek icin sınav komitelerine buyuk paralar verilmesi gereken yer...
  • yazılışı konservatuvar olan ama halk arasında koservatuar olarak yazılan sanat okulu.
  • giriş için birsürü sınava girersin 150 kişi arasından 4 kişi yada 5 kişi alırlar sanırsınki mükkemmel bir eğitim süper bir okuldur okulun ilk 3 yılı senin için toz pembe geçer ondan sonra anlarsınki hayatının hatasını yapmışsındır ha nedir avantajı üniversite sınavına girmesin direk okula devam edersin ama hayatın bir kere baştan kaymıştır.
    ders yaparken sınıflardan salonlardan fareler geçer soyunma odalarındaki minderleri yerler.kışın kaloriferler yanmaz donarsın hasta olursun nisana kadar iyileşemezsin.mimar sinanda okuyorsan bahçesi vardır ilkbaharda eğlenirsin. istanbul üniversitesinde okuyorsan minnacık balkonda sadece güneşlenirsin.
  • herhangi bir bolumunden, bir arkadas edinildiginde, dolu dolu muzik sohbetleri yasayabileceginiz, sadece icindeki insanlarin hayatinizi degistirebilecegi, cok sayida akilli insan bulunduran, diger egitim kurumlarindan kat kat daha fazla gerekli olan kurum.
  • sanatçı olmanın tek yolunun konservatuar olduğunu düşünen yüzlerce pırıl pırıl kişinin müraacaat ettiği.. bu taliplerin arasında bir dönem bulunduğum ama sanatçı olmak için konservatuar okumanın gerekli olmadığını kazandıktan sonra öğrendiğim yer.
  • bazı bölümler için en geç ortaokul devresinden, bazı bölümler içinde lisans devresinden girilebilen, orta okuldan girip lise devresinden mezun olduktan sonra össye girmeden fakat sadece konservatuvar bünyesinde yapılan başka bir sınava girerek başarılı olunarak ancak lisans devresine devam etme hakkı kazanılan, bilinenin aksine hayatlarının ağustos böceklerininki gibi olmayan birçok öğrencinin ter döktüğü, birşeyler üretmeye çalıştığı, ve gelecekte hakettikleri takdiri alamayacaklarını bildikleri halde sırf idealist olma çabasıyla devam edilen ve mezun olunan sanat eğitimi kurumu...
hesabın var mı? giriş yap